Спорт

Бечејци одлични на такмичењима

КАРАТЕ – КАРАТЕ ТУРНИР БАЧКА-СРЕМ-БАНАТ

Такмичари Карате клуба Бечеј су у суботу 22. маја учествовали на Карате турниру „Бачка-Срем-Банат“ који је у организацији Карате клуба Потисје из Аде одржан у Молу. Ово такмичење је окупило 215 младих каратиста из 17 клубова из наше покрајине а међу њима и најмлађе такмичаре бечејског клуба.
Према речима људи из нашег клуба ово надметање је искоришћено да се пружи прилика најмлађим такмичарима да по први или други пут осете драж надметања са другом децом. То је био основни мотив, али није изостао ни такмичарски елемент па су освојене и вредне медаље.
Златне медаље у конкуренцији полетараца (I ниво) освојили су Адам Смиешко, Доминик Радич и Филип Луковац, као и пионир (II ниво) Арон Рац.
На други степеник победничког постоља освајањем сребрне медаље попели су се полетарци (I ниво) Рихард Дворски и Мате Ердељи, пионири (I ниво) Давид Могин и Урош Анђелковић, пионири (II ниво) Шереги Хунор и пионирка (I ниво) Александра Клицов.
Недељу дана раније је одржан 19. по реду „Шабачки победник“ који је организован поводом обележавања 30 година рада и постојања Карате клуба Шабац – Фуџими. На такмичењу је учествовало око 400 такмичара из 30 клубова а међу њима и такмичари Карате клуба Бечеј који су били веома запажени.
Златне медаље у извођењу ката у појединачној конкуренцији освојили су Мирослав Опарница, Александра Клицов и Доминик Радич, док је бронза припала Хунору Черегију. Јелена Јовичић је у борбама освојила сребрну медаљау док се Мирослав Опарници окитио бронзом.
Такмичарка Карате клуб Бечеј Катарина Киш учестовала је на припремама најбољих каратисткиња Војводине и налази се на најужем списку да путује у склопу репрезентације Шотокан Карате Савеза Србије на Европско првенство које организује СКДУН (Shotokan Karate-do United Nations).
Поред ње из Бечеја се на списку селектора налази и Мирослав Опарница, па се у Карате клубу Бечеј надају се да ће обоје бити у саставу репрезентације на Европском првенсвту СКДУН у Словенији које се одржава у Новом Месту од 30. јула до 1. августа.
Пре тога ће Мирослав Опарница и Катарина Киш учествовати и на Првенство Србије Шотокан Карате Савеза Србије које је на програму 6. јуна у Јагодини на које су се квалификовали. Катарина ће наступити у конкуренцији кадеткиња у извођењу ката, а Мирослав у конкуренцији сениора у извођењу ката и у борбама.

С.Е.