Спорт

Бечејци остали испод црте

ФУДБАЛ – ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Фудбалери ОФК 1918 нису успели у намери да очувају прволигашки статус. Од остварења тог циља их је делило свега неколико минута пошто су до последњих пет минута задње утакмице имали ствари у својим рукама и карту за опстанак у џепу. Изабраници Душана Бајића су остварили победе над Будућности из Добановаца 2:1 и Телеоптиком 1:0 и у последње коло ушли са два бода више у односу на Борац из Чачка, па им је на гостовању у Крушевцу екипи Трајала био довољан и бод за опстанак.
Тај бод су имали све до 83. минута игре али онда Лазић несмотрено стартује на домаћег нападача у свом казненом простору, судија оправдано свира пенал који је домаћи играч Ивица Јовановић сигурно реализовао. Цела сезона је стала у тај један тренутак који је нашу екипа коштао опстанка, али треба истаћи да велики део одговорности за овакав пласман сносе и нападачи нашег клуба који нису из неколико изгледних прилика успели да савладају домаћег голмана, а јалови су били и на неким претходним утакмицама где је могао статус прволигаша да се очува без потребе да се стрепи до задњег кола.
Све у свему, ОФК Бечеј је так-мичење у оквиру „Плеј-аут“ групе Прве лиге Србије завршио на петом месту са бодом мање у односу на четвртопласирани Борац из Чачка. Испод црте су остале и екипе Новог Пазара, Телеоптика и Слободе из Ужица, а у Суперлигу Србије су се ди-ректно пласирале екипе ТСЦ из Бачке Тополе и Јавор Матиса из Ивањице.
Бараж за пласман у Суперлигу Србије почиње овог викенда када ће Инђија дочекати Златибор а Раднички 1923 из Крагујевца ће угостити Металац из Горњег Милановца. Бољи из ова два меча ће играти финалну утакмицу чији ће победник играти против „трећег од назад“ из Суперлиге за пласман у најјачи ранг такмичења.

Синиша Ерак