ВестиДруштво

Бечејци поново „заврћу рукаве“ на Тиси 24. марта

У недељу 24. марта у 12 часова биће организована још једна акција уклањања смећа код Тисе, у склопу националне кампање чишћења смећа „Заврни рукаве.“

Општина Бечеј је једна од 124 локације колико пријављено до сада, где ће суграђани „заврнути рукаве“ и очистити део свог града. Као и претходне године, координатор и иницијатор ове акције у нашој општини је суграђанка Алиса Бајић, која иначе већ неколико година уназад организује акције отклањања смећа из Тисе и њеног приобаља.

Алиса Бајић препоручила је да сви заинтересовани за учешће у овој акцији понесу са собом алате; рукавице, џакове, грабље, мередове, како би акција могла ефикасније да се спроведе.

Национална кампања чишћења „Заврни Рукаве“ одржава се неколико пута годишње. Циљ је да се што више организација, група грађана и индивидуалаца окупи да за један дан, на више места по целој Србији, чисте у исто време. Она тежи омасовљењу свести са великим проблемом нерегулисаних депонија и смећа у природи који имамо, као имобилизацију грађана која показује једну критичну масу жељну институционалних промена.

Слика са прошлогодишње акције/Ахрива/ Алиса Бајић