ДруштвоЕкономијаСервис

Бечејпревоз: Пројекат у завршној фази

Док чекамо аутобуска стајалишта у центру да прораде, у јавности у Бечеју се већ одавно шире сумње и коментарише како ће, на крају ове агоније са последицама измештања и рушења аутобуске станице из центра, та два стајалишта у центру града бити једина (импровизована) аутобуска станица коју ће Бечеј имати. Коментари су углавном на трагу не баш нелогичне претпоставке да предузеће Бечејпревоз више нема разлога да прави станицу у индустријској зони како је замишљено.

На наше питање управи овог превозника о томе у којој фази је пројекат аутобуске станице добили смо одговор да су „власник компаније и скупштина друштва донеле одлуку о изградњи станице у циљу подизања нивоа услуга корисницима и запосленима у компанији. Израда пројекта је у завршној фази идејно решење је готово а сада се пројектују ситни и специфични детаљи. На основу пројекта потребно је да добијемо одговарајуће дозволе а паралелно следи и избор извођача. Не можемо прецизирати рокове јер сви процеси не зависе од нас већ и од надлежних институција задужених за ове послове а идеја је да све буде у што краћем могућем року.“

Судећи по одговору Бечејцима ће бити боље да се полако навикавају на ова стајалишта у центру (када прораде прим.аут), а ако баш зазими, док чекају аутобус моћи ће да се огреју и у Лидлу јер је то свакако најефикасније и најактивније градилиште у Бечеју. Отварање ове трговине једино за сада изгледа извесно и то ускоро.