Друштво

Бечејско удружење младих: обуке за вршњачко информисање „Покрени механизам“

Бечејско удружење младих отварило је позив за све активне и мотивисане младе са територије општине Бечеј који желе да стекну и унапреде своја знања и вештине о друштвеном активизму и медијима.

БУМ позива младе да се укључе и информишу јавност о дешавањима кроз Програм за стицање и унапређење компетенција друштвено одговорних младих „ПОКРЕНИ МЕХАНИЗАМ!“.

Главни циљ програма јесте оснаживање омладинских лидера за вршњачко информисање о актуелним омладинским темама. У оквиру овог програма биће оснажено укупно 10 младих особа.

Обука ће се реализовати викендима у септембру и октобру, кроз  четири једнодневна модула.

Након успешно завршене обуке за омладинске лидере и активну партиципацију у заједници, која ће бити употпуњена радионицама дикције, писања синопсиса, снимања, монтаже, жанрова, рубрика, дизајна и рада на терену, учесници ће од октобра до децембра учествовати у раду онлине портала, као и на снимању подкаста „Бумовање“, након чега ће добити сертификате.

Учешће на активностима у оквиру пројекта је бесплатно, као и наставни материјал.

Kритеријуми пријаве:

– Старост од 15 до 30 година;

– Мотивација за активно учешће у обуци и рад у медијима;

– Могућност похађања програма у целости;

Пријава је отворена до 10. септембра путем ONLINE ФОРМУЛАРА који се може наћи и насајту www.bum-becej.org, а 10 учесника/ца који прођу процес селекције биће благовремено обавештени.

Пројекат се реализује уз подршку општине Бечеј у оквиру Конкурса за финансирање програма удружења у области омладинске политике из буџета општине за 2021. годину.

Контакт особа: Гордана Адамов | 064/4194744 | gordana@bum-becej.org