In memoriam: Мирјана Колунџић Кузмановић (1967-2021)

Мирјана Колунџић Кузмановић, координаторка Креативног центра, Мајских игара, Школице глуме преминула је у својој 54. години. Мирјана је у позоришту била све, од глумице на сцени до редитеља али по потреби и сценограф, кад устреба и костимограф, сценски радник, тон мајстор или музички сарадник, носилац кофера за своје клинце на гостовањима где су они били звезде … У Градском позоришту била је и директор али пре свега неко ко је са пуно љубави посветио свој живот раду са децом и мисији да својим клинцима, од којих су неки сад већ одрасли људи, улије љубав према причи, сцени, светлима позорнице али и мраку позоришних сала.
„Многи основци су кроз рад у Школици глуме стицали прва позоришна знања, а знатан део њих трајно је остао везан за позоришни живот. Неки од њих су данас професионални и аматерски глумци. Као редитељка представа за децу и аматере Мира је остварила преко десет представа – разиграних, веселих, духовитих и паметних – чије су премијере, најчешће дупке пуне, биле велики догађај у нашој средини.
Између осталог, Миру ћемо сви памтити и по великој везаности за фестивал Мајске игре. Њено ангажовање око организације једног од највећих фестивала у нашој земљи и шире, сеже деценијама уназад, тако да је многобројни гости из Србије и иностранства памте као преданог позоришног радника, увек са препознатљивим осмехом и ентузијазмом заљубљеника у позориште.
Њеним прераним одласком колектив Градског позоришта Бечеј изгубио је не само пријатеља и колегу већ и великог борца да културни живот нашег града буде много више од провинцијалног.“ каже се, између осталог, у саопштењу колектива Градског позоришта Бечеј.