Óbecse

Befejeződött a Nestor Džilitov lakótelep aszfaltozása

Hamarosan felújítják a hidat is, a Gyöngyszigeten

Befejeződtek a munkálatok a Nestor Džilitov lakótelepen Óbecsén. Az utak aszfaltozását Óbecse község finanszírozta 5,9 millió dinár értékben, a munkálatokért pedig a Komunalac Közvállalat felelt. Az ott lakók elmondása szerint, már évek óta várnak arra, hogy végre új aszfaltréteget kapjanak a lakótelep utcái, ahogy egyébként a Tüdőgondozó és a Fogászat is található.
Dragan Tošić községelnök elmondta, hogy folyamatban van a lyukak feltöltése az utakon Óbecse község területén.
Sok év után hamarosan kezdetét veszi a híd felújítása is Bácsföldváron, a Gyöngyszigeten. A munkálatok május 10-én kezdődnek meg és két hónapig fognak tartani, amennyiben az időjárási viszonyok nem fogják gátolni a felújítás folyamatát. A községből arra kérik Bácsföldvár lakóit, hogy legyenek türelemmel, ugyanis a munkálatok ideje alatt a híd le lesz zárva, azaz nem lehet majd rajta közlekedni.
A rekonstrukció kivitelezője az óbecsei DTD VD Srednja Bačka Kft., a beruházás értéke 9,6 millió dinár, amit a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság finanszíroz. A felújítási munkálatok magába foglalják az acél útpanelek beszerzését és előkészítését, új talapzat beszerelését, illetve a fémszerkezet korrózióvédelmét, de várható, hogy az új híd napelemes videómegfigyelő-rendszert is kap.
A munkálatok alatt a mezőgazdasági termelők Csúrog felől, illetve a Törökbecse felé vezető gáton átvezető úton tudják megközelíteni parcelláikat. A közlekedésről szóló részletes iránymutatásokat hamarosan közzéteszik a község honlapján.
Emlékeztetőül, folyamatban van Óbecsén a Zöldfás utca felújítása is. A rekonstrukció értéke 135 millió dinárt tesz ki. A beruházásra a tartományi kormány 93 millió dinárt, a helyi önkormányzat pedig 42 millió dinárt fordít. Az Óbecse szívében található utcában, mely egy kilométer hosszú, az úttestet, a járdát, a parkolókat, a kerékpárutat és a közvilágítást is teljesen felújítják. A Zöldfás utca az egyik legforgalmasabb utca községünk területén. A munkálatok jelenleg a Köztársaság és a Danilo Kiš utcák közötti szakaszon folynak.

Dijana Peter