Фискултурна сала у “Петефи Шандор” школи ускоро завршена

У школи “Петефи Шандор” су увелико у току финални радови послови на изградњи фискултурне сале чији се завршетак чека већ скоро деценију. Сала у овој школи је дуго времена била бечејски Скадар на Бојани јер је претрпела много одлагања и неколико промена власти и у недовршеном стању испратила неколико директора. И док радови убрзано трају и сала полако поприма облик разговарали смо са новом директорицом школе Габријелом Потребић Тежер како теку радоци, кад се очекује завршетак, какав ће значај ова сала имати за овај део града.

Кад је рок за завршетак радова?
Неформлано, очекује се завршетак радова до краја јуна. Приближавамо се крају и са роком и са радовима. За неких максимално месец дана радови, по плану, требали би да се заврше.

Да ли сте задовољни како радови теку и шта ће то значити за школу и за наставу кад се заврши?
С обзиром на вишегодишње покушаје који су се, из различитих разлога, завршавали прекидом радова, сада се коначно види крај и поуздано могу изјавити да ће наши ученици почетком наредне школске године ући у најсавременију салу у нашој општини. Са таквим условима наша школа ће имати услове да партиципира и са спортским активностима у пројекту Министарства просвете Републике Србије под називом “Једносменски рад”, као једина школа из наше општине која испуњава услове за учествовање у том пројекту. Поред до сада остварених програма (драмско-рецитаторска секција, шах, страни језици,припрема за такмичења, додатни курсеви програмирања, роботика, креативне радионице, хор и оркестар, школа новинарства) сада смо у ситуацији да обогатимо наш рад са додатним спортским активностима: мали фудбал, гимнастика, корективни педагошки рад са ученицима који имају лоше држање у сарадњи са лекаром специјалистом, школа пливања и изборни предмет Министарства просвете “Краљица спортова атлетика”.

Када очекујете и званично отварање сале с обзиром да она неће бити коришћена само за потребе школе него и за рекреативне програме у Доњем граду?
Отварање ће бити чим се заврши. Нама је првенствено битно да то буде, а како се ради и биће, до почетка школске године.