ДруштвоКултураРазонода

Библиотека на базену

Ове године Народна библиотека је отворила штанд на градском базену, на штанду се поред књига могу пронаћи и дневне и недељне новине као и друга периодика.

Директорке Народне библиотеке Ђијанта Ловаш рекла нам је тим поводом: „Народна библиотека жели да се током ових летњих месеци што више приближи грађанима на местима где они проводе време и уживају у сунцу и обезбеди им адекватну литературу „за плажу“ или нeку озбиљнију литературу ако има заинтересованих.. Наравно на штанду се налазе и дечије књиге јер на базену има доста наших најмлађих суграђана. До сада су реакцијe грађана на ову акцију као на понуду наслова који имамо на штанду веома позитивне. Наше „одељење“ на базену, наравно у зависности од временских услова, ради понедељком послеподне од 14 до 18 часова и средом и петком пре подне од 9 до 13 часова. Желела бих да захвалим и директору Спортског центра Дејану Станојеву који нам је изашао у сусрет и омогућио нам све услове за рад да на овај начин заједнички употпунимо пропратни програм базена и културним активностима да i нашим суграђанима омогућимо садржајан и активан одмор.

Уз наду да ће се временски услови усталити и да ће лето „почети“ на прави начин Народна библиотека је позвала наше суграђане да прочитају неку књигу на плажи и да кад се лето заврши наставе да буду редовни читаоци јер ће се библиотека, као и до сада, потрудити да набави нове наслове, добре књиге и да задовољи захтеве и најсофистицираније литерарне публике.