Спорт

Блистава серија Александра Стојкова

ЏУДО – ЕВРОПСКИ ЏУДО КУП ЗА КАДЕТЕ

Изузетан успех на међународној сцени остварио је Александар Стојков, такмичар Џудо клуба Младост из Бечеја који је последњег викенда прошлог месеца, тачније 26. и 27. октобра учествовао на Европском Џудо купу за кадете у словеначком граду Копру. Такмичећи се у категорији + 90 килограма он је остварио све четири победе у изузетно јакој конкуренцији чиме је заслужено освојио златну медаљу, прву на неком од Европских купова.
Ово је заиста велики упех нашег суграђанина који је након медаља са свих великих такмичења у нашој земљи „пришио“ и један велики међународни тријумф доказујући још једном да с правом представља праву будућност овог спорта за нашу земљу.
Прошлог викенда је у Новом Саду одржан први међународни и Меморијални џудо турнир под називом „Куп великана Војводине“ за све узрасне категорије. У два дана се такмичило преко 1.000 учесника из Француске, Грчке, Италије, Кипра, Румуније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Мађарске, Македоније,  Црне Горе и Србије а своју одличну форму потврдио је Александар Стојков који је поново блистао и заслужено освојио златну медаљу у категорији +90 килограма чиме је потврдио своју доминацију у том узрасту у нашој земљи али и у региону.

Синиша Ерак