Спорт

Бронзана медаља Милоша Стојкова

Милош Стојков, такмичар Кајак кану клуба Бечеј, остварио је изузетан резултат на регати „Олимпијске наде“ која је од 14. до 16. септембра одржана у пољском граду Познању. Ово традиционално такмичење, које се по кајакашким мерилима котира као незванично светско првенство за такмичаре до 17 година, ове године је окупило преко 600 учесника из 36 држава. Репрезентацију Србије коју је водио селектор Бора Сибинкић чинило 13 девојака и 23 младића који су освојили осам медаља, од чега две сребрног и шест бронзаног сјаја, што је било довољно за пласман на девето место у генералном поретку земаља учесница.
Своје место међу освајачима медаља заслужено је заузео и наш суграђанин Милош Сојков, који је у пару са Ђорђем Антонијевићем из БСК-а из Борче био трећи у дисциплини К-2 на 200 метара.
Њих двојица су заузели прво место у својој полуфиналној групи, а у великом финалу су нијансе одлучивале о поретку на постољу, где се на крају златом окитио двојац из Немачке, док је друго место припало Пољацима.
Медаља коју је Стојков освојио добија на значају ако се зна да је последњи такмичар из Кајак кану клуба Бечеј на победничком постољу у мушкој конкуренцији на овој регати био пре 12 година.
Стојков је у Пољској наступио и у дисциплини К-1 на 500 метара где је заузео 15. место, а поред њега ККК Бечеј су представљали и Александар Хандађев, који је у пару са Миланом Звекићем из зрењанинског Бегеја био 12. у К-2 на 1.000 метара, као и Љубомир Грчић који је у К-1 на 1.000 метара био 22. у коначном пласману.

                       Синиша Ерак