Друштво

Вести из Бачког Петровог Села

Тинде Лехоцки нови директор школе
Професорка немачког језика Тинде Лехоцки изабрана је за новог директора О.Ш. „Шаму Михаљ“. До сада је дужност директора ове установе 24 године вршио Деренц Беретка који је отишао у пензију.
У кратком разговору са новом директорком сазнали смо да ће школа и убудуће конкурисати на све расписане пројекте везане за побољшање услова за образовања деце, да ће се развијати заједништво и толеранција међу ученицима и да ће се потрудити да се ђачки лист „Школарац“ редовно објављује јер у школи има много талентоване деце која пишу лепе литерарне радове са којима су освајали награде.
Акција „Провери своје здравље 3“
У заједничкој организацији Удружења грађана „За бољи живот села“ и Бечејског друштва за борбу против шећерне болести на локалној пијаци организована је трећа овогодишња хуманитарна акција током које су грађани могли бесплатно да измере ниво шећера у крви. Током ове акције 139 грађана је преконтролисало своје здравље. Укупно 390 мештана је током ове три акције извршило контролу шећера. Последња овогодишња акција (четврта) биће организована крајем октобра.
Здрављу у сусрет на селу
У великој сали МЗ „8. октобар“ 20. септембра одржано је занимљиво предавање на тему „Значај самоконтроле у планирању исхране“ у организацији Друштва против шећерне болести Бечеј, и удружења „За бољи живот села“. Предавању је присуствовао и др Срђан Танурџић из Београда.
Предавач је била др. Розалија Кормањош Сенти из Зрењанина. За све заинтересоване током предавања било је организовано и мерење шећера у крви, притиска и бесплатни савети лекара.
Заједно смо успешнији
На локацији „Стрелиште“ као пропратни програм уз „Дане овчара“ биле су организоване и две манифестације, ликовна колонија и једанаести по реду „Дан Каринти Фриђеша“.
На ликовној колонији окупили су се сликари аматери из Зрењанина, Палића, Суботице, Кањиже, Црвенке, Кикинде, Нових Козараца, Темерина, Бечеја и домаћина Бачког Петровог Села, њих 60.