Друштво

Прослава сеоске славе у Радичевићу

Сеоска слава Мала Госпојина и десета по реду манифестација „Дани Радичевића – Меморијал Милан Вујовић“ прослављене су у Радичевићу претходног викенда. Веома разноврстан програм биo je распоређен је у неколико дана.

Сама сеоска слава започела је уз стандардни ритуал ломљења колача и молитву коју је одржао свештаник Слободан Лазић.

Сузана Ђукић, помоћница председника општине за послове образовања и васпитања, је овом приликом изјавила да за наставак изградње сеоске цркве још увек траје фаза прикупљања средстава. За сада је прикупљено 3 милиона динара али је за неки значајнији наставак радовa и стављање цркве под кров потребно бар 14 милиона динара. Сузана Ђукић је рекла да се нада да ће преко покрајинске владе и неких других виших извора власти успети да се набаве средства да се ови радови приведу крају, након чега би се наставило са прикупљањем средстава за завршне радове и да се, коначно, овај објекат приведе намени.

Манифестација „Дани Радичевића – Мемориал Милан Вујовић“ трајала је цео викенд. Током неколико дана програми су били веома посећени. Деца из вртића „Различак” су отворила главни програм манифестације а затим су уследили наступи четири културно уметничка друштва: „Бранко Т. Радичевић“ из Радичевића, „Ђерам“ из Бачког Градишта, „Ђидо“ из Бечеја и „Лоле“ из Бачког Петровог Села. За ову свечаност је уприличен и велики ватромет. Током дана на манифестацији било је организовано такмичење у кувању рибље чорбе, фудбалска утакмица, а драмски студио „Fenix 95“ је одиграо представу-комедију „Ди ми је гибаница“.

Мештани Радичевића су били видно задовољни организацијом  пре свега јер се у селу ретко кад дешавају овако велике манифестације и ово је била јединствена прилика да се окупе и добро забаве али и да неки мештани који су се из села одселили врате на кратко и са својим најмилијима прославе Дан села и сеоску славу.