ВестиДруштво

БУМ: Креативне радионице у Бачком Градишту ове недеље

Бечејско удружење младих, у партнерству са организацијом EU Info Point из Новог Сада, организоваће три радионице 22, 24. и 25. фебруара у просторијама Месне заједнице Бачко Градиште. Циљ ових радионица је да се млади, деца и сви други заинтересовани мештани села забаве и едукују. Теме ових радионица су дигитални медији и прва медицинска помоћ. Ове радионице ће бити прилика за све учеснике да својим активним учешћем покажу своју креативност, инвентивност и знање уз музику и друге забавне садржаје. 

Прва радионица биће посвећена медијској писмености и одржаће се 22. фебруара у ОШ „Светозар Марковић“. Тема ће бити дигитално окружење, односно разумевање и процена квалитета медијских садржаја на интернету.

Следећа радионица има назив „Музичке-мозгалице“ и биће одржана у суботу 24. фебруара. Радионица је намењена деци узраста од 7 до 12 година, без обзира да ли имају претходно музичко образовање. Циљ интерактивног програма је развијање музичких и интелектуалних вештина кроз забавне музичке игре, које подстичу моторичке функције, координацију, памћење, тимски рад, креативност и друге важне аспекте развоја. Радионицу води професорка и виолинисткиња Габријела Бенак, са богатим искуством у класичној, поп музици и компоновању. Малишани ће имати прилику да се забаве и истовремено науче доста тога кроз ове музичке активности замишљене тако да их истовремено инспиришу и мотивишу.

У недеља 25. фебруара биће одржана радионица о здрављу, тачније о првој медицинској помоћи. Присуство заинтересованих учесника на овој радионица нема старосно ограничење јер, како је наведено на званичној интернет страници Бечејског удружења младих, брига о здрављу треба да буде приоритет за сваког појединца у друштву. 

Сви заинтересовани да учествују на овим радионицама могу се пријавити путем мејла valentina@bum-becej.org, позивом на број 062/181-39-79 или путем друштвених мрежа Бечејског удружења младих.

Извор: Бечејско удружење младих