КолумнеРазонода

Да ли особа може да буде срећна у вези уколико није срећна сама са собом?

Аутор: Јулијана Палинкаш

Истина је да је један од разлога несигурнисти људи физички изглед који може да се коригује, али то има негативне последице.
Какве последице?
Деведесет посто испитаника рекло је да несигурна особа никада неће бити срећна и задовољна са својим партнером.
Зашто?
Млади су се једногласно сложили да ће особа тражити потпору, испуњеност коју због своје несигурности неће бити у могућности да пронађе.
То доводи до оних нездравих односа, такозваних токсичних веза, које се углавном своде на раскид.
Такође је битно напоменути да они оји су несигурни су себе, стално покушавају да задовоље свог партнера и спремни су да ураде било шта за ту особу, по цену да их не изгубе.
Да ли су несигурне само девојке?
Већина људи који су желели да дају мишљење на ову тему биле су девојке, а једна од њих рекла је да су момци један од разлога који доводи девојке да постану незадовољне својим телом.
Девојке, не могу да кажем да вас неко неће изманипулисати, али истина је да се данас и од момака много тражи и да се момцима такође може манипулисати.
Шта на то кажу момци?
Сложили смо се да постоји много несигурних младића, од којих се такође очекује да буду лепи, паментни, шармантни… Укратко да постану момци из неке књиге, или серије, исто као и девојке, које желе да буду идеалне као глумнице које виде у сапуницама.
Важно је да истакнемо да то захтева доста труда. Свакодневни одлазак у теретану, протеинска исхрана…али нису ни глумци идеални, њихов посао је да буду ‚лепи на очи‘.
Зашто?
Из неког непознатог разлога, друштво је наметнуло да се такве карактеристике очекују и од девојака и од момака.
Прво, треба прихватити да нико од нас није савршен и неће моћи да има све особине које ми желимо да тај неко има. Увек ће макар једна особина недостајати, иста она због које ћете бити несрећни, покушаћете да је пронађете код неког другог.
Многи су се због тога и покајали…
Али по мом мишљењу постоји још један разлог због ког су људи несрећни.
Заљубите се…. Помислите, то је то…. Пронали сте особу коју сте чекали цео свој живот…. Гледате ту особу кроз ружичасте наочаре, а кад вам спадну с главе имате прилику да се суочите са реалном сликом, и ако вам се не допадне, или вам не прија таква особа, наравно следи раскид.
Шта произилази из тога?
Подсвесно се плашите да ћете поново бити повређени, и само очекујете да се то испостави као истина. Самим тим нећете бити срећни.
Колико само пута чујем од жена да говоре да су сви мушкарци исти.
Нису. Само имају неке сличности.
Исто тако и девојке.
Прихватите да је свако посебан на свој начин.
Како се каже: „Свака крпа има своју закрпу.“