Спорт

Мали фудбал: Наградни фонд Новогодишњег турнира – пола милиона динара

Након шест година, у Бечеју је 22. децембра поново стартовао Новогодишњи турнир у малом фудбалу у организацији Општине Бечеј, која је заједно са привредним сектором обезбедила и финансијску подршку за овај велики спортски догађај.

Турнир ће трајати до 15. јануара. Награда за прво место је 350.000 динара, за друго 100.000 динара, а за треће 50.000 динара.

“Наградни фонд је тренутно најјачи што се тиче турнира на покрајинском нивоу. Поред најбољих новчаних награда, желимо да будемо и набољи организатори и домаћини, како у Војводини тако и у региону. Екипе ће играти по систему пет плус један, а код ветерана, односно старијих од 35 година моћи ће да наступе и три играча старија од 32 године”, казао је један од организатора турнира, Ото Барта.

Да је наградни фонд примамљив футсалерима широм Војводине најбоље показује податак да се за учешће на турнир пријавило 24 сениорске екипе, осам вереранских и седам тимова годишта 2008. и млађи.

Иначе Општина Бечеј је током лета финансијски подржала организацију пет фудбалских турнира у општини Бечеј и то два у Бечеју и по један у Бачком Градишту, Бачком Петровом Селу и Радичевићу, казао је члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић.

“Поред организација спортских догађаја и спортских манифестација на територији општине Бечеј, као што је овај турнир, паралелно се континуирано улаже у спортску инфраструктуру. Ми ћемо следеће године турнире у малом фудбалу да организујемо и у Бачком Градишту будући да улазимо у финиш радова на стадиону “Војводине” реновирајући терен за мали фудбал који је био девастиран више од двадесет година, а оно што је такође важно помена јесте да смо 23. децембра на свечаности поводом доделе награда за спортисту године сумирали све што је урађено за спорт у нашој општини у претходних годину дана, а ту мислим најпре на нешто што је општина покренула, односно што до тада није постојало а то је да смо поред финансирања спортских организација, удружења и клубова, на територији општине Бечеј кроз јавне конкурсе, почели да издвајамо значајна финансијска средства за куповину опреме и свега онога што представља њима битну ствар за тренажне процесе, за обнову њихових објеката. Уједно сумирали смо све оне чињенице које нам указују да је за годину дана посећено преко 15 спортских колектива и да им је уручена опрема вредна преко два милиона динара, као и да смо помогли на директан начин да се организују различита спортска дешавања и заиста мислим да треба да будемо поносни на такав модел комуникације са спортским организацијама”, истакао је Дане Маднић, члан општинског веча за спорт, омладину и туризам.

Део наградног фонда обезбедили су Општина Бечеј и привредни сектор, док ће остатак бити прикупљен од котизација.

Вукашин Љубојев