Друштво

Дом здравља: Ново санитетско возило за превоз путника на дијализу

Дом здравља у Бечеју добио је као донацију Министарства здравља ново возило којим ће се пацијенти којима је потребна дијализа свакодневно транспортовати до Новог Сада или Врбаса на терапију.

Тим поводом новинарима се обратио в.д директор ове здравствене установе др Слободан Димитров.

„Дом здравља Бечеј је добио ново санитетско возило за превоз пацијената на хемодијализу и захваљујући овом возилу наши пацијенти ће брже и удобније да путују до центара за хемодијализу који се налазе у Врбасу и у Новом Саду. У нашој општини 17 наших суграђана сваки други дан путују на хемодијализу у ова два центра. Ово ново возило нам пуно значи јер је много комфорније за превоз пацијената али са њим истовремено проширујемо и наш возни парк што значи да ћемо сада моћи и да боље организујемо превоз наших суграђана до болница. Овом приликом морам да се захвалим Министарству здравља јер су нам они омогућили да добијемо ово возило које је вредности око 4 милиона динара.

Искористићу ову прилику да се захвалим и Покрајинском секретаријату за здравство јер су нам они омогућили и да добијемо нови ултразвучни апарат са две сонде чија је вредност 4.7 милиона динара и ја очекујем да почетком овог месеца и испоруку тог апарата а ускоро очекујемо и испоруку једног већег медицинског контејнера који смо добили захваљујући великом ангажовању председника општине, Драгана Тошића. Так контејнер ће се користити као мини амбуланта, ту ће седети један лекар који ће примати пацијенте и вршити преглед. Биће највероватније постављен ту на паркингу код Дома здравља мада још увек бирамо локацију. Ова мала амбуланта ће се користити у случају и нових циклуса епидемије короне али о томе ћемо мало подробније вас обавестити када контејнер дође.“ – рекао је др Димитров.

Др. Биљана Јовановић, помоћница директора за медицинске послове је након разговора новинара са директором и свечано пресекла врпцу испред комбија а Синиша Шијачић, начелник хитне службе је преузео кључеве од возила.