ВестиСпорт

Државни мајстори пикада у Бечеју

Традиционални пикадо турнир „Бечеј опен 2024“ одржан је протеклог викенда у просторијама овог бечејског клуба. Надметању су присуствовала 62 такмичара из целе Србије и Босне и Херцеговине, а организацију турнира потписује Пикадо клуб Бечеј, док је подршка пристигла од локалне самоуправе и других спонзора.
Домаћини су и овога пута побрали похвале, како од самих такмичара, тако и од Пикадо федерације Србије, чији је председник истакао да је бечејски клуб један од најорганизованијих клубова у нашој држави.

Када је реч о резултатима, прво место освојио је Младен Радосављевић из Пикадо клуба Матадори из Јасике, друго место Оливер Ференц из Пикадо клуба Јунаковић из Бање Јунаковић, док су треће место поделили Владимир Рнић из Србобрана који је члан Пикадо клуба Бечеј и Љубомир Кркљеш из Бајмока.
Организатори су за све учеснике припремили и наградну игру, а извучен је Оливер Ференц, којем је припала табла за пикадо. Овогодишњи турнир увеличале су и две даме Александра Кукић из Пикадо клуба Јунаковић и Милица Ђурић из Пикадо клуба Брка дартс, а у међусобном дуелу победу је однела Александра и као трофеј освојила таблу за пикадо.

У категорији „луцкy лоозер“ прво место припало је Петру Обрићу из Пикадо клуба Брка дартс из Београда, који је добио таблу за пикадо, док је друго место заузео његов колега из клуба Бојан Вуковић којем је припао пехар.

Након овог турнира, чланови Пикадо клуба Бечеј настављају вредно да тренирају и да се спремају са једним циљем, а то је повратак титуле првака државе, на чијем трону су били пре две године.

Вукашин Љубојев