Спорт

Џудо: Медаље за бечејске џудисте

На 14. међународном џудо турниру “Трофеј Панчева” за полетарце, млађе и старије дечаке, одржаном  19. марта учествовало је 388 такмичара из 40 клубова из четири државе. Џудо клуб “Младост” учествовао је са 14 такмичара, а њих шесторо освојило је медаље.

Прво место припало је Филипу Попову у категорији до 28 кг, док су трећа места заузели Вања Лепеш Ковач у категорији до 28 кг, Каћа Перић до 34 кг, Мартен Грцић до 30 кг, старија девојчица Анастасија Радовановић до 44 кг и млађи дечак Марко Османхаџић у категорији +66 кг.

Другог дана међународног џудо турнира “Трофеј Београда”, 26. марта надметали су се кадети и млађи сениори (до 23 год) на коме су наступила 164 такмичара из 38 клубова из Србије, Грчке, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине и Румуније. Наступило је и троје бечејских кадета. Леон Бенкович је освојио златну медаљу у категорији +90 кг, а Невена Грбић је заузела треће место.

“Истог дана у Суботици је одржан џудо турнир за такмичаре рођене 2015. године и млађе који још не могу да учествују на званичним такмичењима по правилнику ЈСС, а у организацији џудо клуба “Спартак”. Међу стотинак деце такмичило се и пет наших такмичара који су надметање завршили са освојеним медаљама. Сребрне медаље припале су Алексеју Крижевцу и Душану Тодићу, док су трећа места заузели Игњат Остојић, Сара Шкондро и Хана Поучки”, казао је тренер Милорад Лончаревић.

Иначе, Бечејце очекује и Куп Новог Београда, као и такмичење 2. априла у Новом Саду на Школском првенству ученика основних и срењих школа Војводине. Поред тога, на међународном џудо туриру “Куп Зведаре”, одржаном 11. марта у Београду, у конкуренцији од 462 такмичара из 54 клуба из пет земаља, Вања Лепеш Ковач освојио је златну медаљу, док је Филип Попов био трећи.

Вукашин Љубојев