Друштво

„Еко-Бечеј“: Еко радионице за малишане

Малишани из ПУ „Лабуд Пејовић“ и ученици школе „Петефи Шандор“ су током претходног недеље учествовали у специјално организованим радионицама, интерактивним презентацијама са темом ефикасног коришћења енергије. Радионице су се одржале у централном објекту ПУ „Лабуд Пејовић“ а организатор је било удружење Еко-Бечеј у сарадњи са овим образовним установама. 

„Чувајмо док се играмо, назив је пројекта који је реализован уз подршку Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај. Малишани из вртића су учествовали у интерактивној презентацији и креативној радионици, где су на разигран и забаван начин учили о значају очувања енергије. Васпитачице у вртићу су одлично припремиле децу за заједнички рад, на овој радионици учествовали су и родитељи чија обавеза је да деци и код куће скрену пажњу и науче их колико је важна уштеде енергије. Поводом Дана планете Земље организовали смо и изложбу дечијих радова на огласним таблама у вртићу са намером да покажемо шта све можемо да урадимо да бисмо заштитили своју животну средину. Ову изложбу могу погледати и друге групе из школа и других институција“ – рекао је Золтан Киш, председник Удружења грађана „Еко-Бечеј“. 

У реализацији програма учествовали су и ученици основне школе „Петефи Шандор“ из Бечеја под руководством учитељице Тамаре Ковач. Ова образовна установа учествује и у програму за чистије и зеленије школе у ​​Војводини, који има за циљ развијање еколошке свести и личне одговорности у вртићима и школама у Војводини. 

Из „Еко-Бечеј“ већ су најавили и следећу акцију која ће такође бити заједнички организована са ОШ „Петефи Шандор“ и то поводом Дана птица и дрвећа која ће се одржати 10. маја.