Спорт

Фудбал: Тренажни процес и контролне утакмице почеле и у Бачком Градишту

На терену спортског центра „Ђорђе Тапавица Џоја“ у Бачком Градишту након кратке паузе поново се закотрљала лопта. У петак 8. јула отпочеле су припреме за нову сезону у Војвођанској лиги „Север“, а прозивци су поред руководства клуба присуствовали нови тренер Светозар Совиљ, и 24 играча.

Пре самог изласка на зелену површину, председник клуба Горан Кудрић и шеф стручног штаба Совиљ потписали су уговор након којег је предочено који су то приоритетни циљеви, жеље и амбиције у наредној сезони Светозар Совиљ у својој интернационалној каријери водио је Југовић из Каћа, Србобран, Кинески клуб Донггуан, а са последњим клубом Младост из Бачког Петровца освојио је високу четврту позицију, он је такође предводио и млађе категорије Пролетера из Новог Сада као и из РФК Нови Сад.

Када је реч о играчком кадру, у клуб су пристигли: Мирко Бајић из Пролетера из Равног Села, Себастиан Сакач из Сутјеске, Бачко Добро Поље, голман Никола Танкосић из новосадске Црвене Звезде, Дарко Тешановић из Његоша, и Бојан Тројановић из Младости, Бачки Петровац. Што се тиче одлазака, клуб су напустили Бабин, Бајт, Братислав Јелић, Малић, Наранчић, Олујић, Петровић, Радојковић, Солдат и Хасчић.

Уз појачан тренажни процес, Градиштанци ће одиграти шест припремних утакмица као и 13. по реду Трофеј Бачког Градишта.

Први меч играчи Воше одиграли су нерешено 1:1 са Обилићем из Змајева, а оно наредно што их очекује јесте меч у Бачком Градишту када ће 20. јула бити домаћини Нафтагасу из Елемира, 23. јула играчи Војводине путују у Ковиљ на меч са Шајкашем, 27. јула очекује се општински дерби између ОФК Бечеја и Војводине. Тридесетог и 31. јула Бачко Градиште биће домаћин свој трофеја, а у госте долазе Препород из Новог Жедника, Младост из Бачког Јарка и Борац из Новог Сада. Трећег августа Војводина дочекује Славију из Новог Сада, док ће генералка 06. августа бити играна такође у Градишту са Братством из Пригревице.