Спорт

Футсал: Меморијал “Горан Стојисављевић Гога”

Пехар екипи из Тузле

Футсалери екипе „Салинес Тузла Сити“ освајачи су другог меморијалног футсал турнира “Горан Стојисављевић Гога” који се одигравао протекле суботе и недеље у спортском центру „Ђорђе Предин Баџа“.

Горан Стојисављевић Гога био је дугогодишњи члан Клуба малог фудбала Бечеј 2003, он је боје Бечеја бранио од 2008. до 2013. године, а својим активним играњем допринео је његовом напретку и развитку.

„Породици много значи овај турнир и сећање на Гогу. Захвалност дугујемо Општини Бечеј, Клубу малог фудбала и свим грађанима Бечеја, свима који су нам помогли да организујемо овај турнир. Честитам свим учесницима. Јако ми је тешко због сећања на сина, али сам јако поносан“, рекао је Рајко Стојисављевић, отац Горана Гоге.

Организацију међународног турнира потписују КМФ Бечеј 2003, Канцеларија за младе општине Бечеј и Општина Бечеј, а покровитељ турнира је председник општине Бечеј Драган Тошић.

„Организацијом Меморијалног турнира “Горан Стојисављевић Гога”, Општина Бечеј заправо подржава све активности овог клуба, нарочито овог догађаја јер носи посебну емоционалну, хуману ноту. Желимо да покушамо, а сигуран сам да ћемо у томе и успети да нашег Гогу барем делимично отргнемо од заборава. Ако се сетимо речи Јована Дучића који је рекао ‘Умрети – то није ништа, али бити заборављен – то је најсвирепија одмазда смрти над животом’ управо у том контексту лежи тежина овог спортског догађаја. Могу само да будем задовољан и поносан на Клуб малог фудбала Бечеј због иницијативе да једног од својих сабораца, саиграча на овај начин подржавају сваке године“, рекао је члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам, Дане Мандић.

Екипа Салинеса у финалној утакмици била је боља од Бечеја, али тек након извођења пенала, јер је резултат након регуларног дела игре био 3:3. Треће место припало је екипи Летећи Холанђанин“ из Врбаса, док су четврти били футсалери „Тисе“ из Новог Бечеја.

Као најбољи играч турнира истакао се Срђан Голуб, за најбољег стрелца проглашен је Борис Бодоњи, док је за голмана турнира изабран Армин Мујић из „Салинес Тузла Ситија“.

„Турнир је протекао у јако доброј атмосфери. Биле су солидне утакмице, а финале је било право прволигашко. Публике је било у солидном броју. Захвалио бих се пре свега породици Стојисављевић, посебно оцу Рајку, јер су нам омогућили да име и презиме нашег друга искористимо за овако једну лепу манифестацију. Такође, захвалио бих се и Општини Бечеј, Данету Мандићу и Драгану Тошићу, који су нас и ове године подржали без иједне задршке“, рекао је Горан Страјнић, помоћни тренер КМФ Бечеј 2003.

Вукашин Љубојев