Годишњи концерт Хорића „Лабуд Пејовић“

Хорић “Лабуд Пејовић” постоји пуних осам година, а 7. јуна у Градском позоришту одржан је њихов шести по реду годишњи солистички концерт.

Поред сталних чланова овог великог и веселог хора, госи на концерту били су и њихови другари, као и дугогодишњи сарадници, а то су  Музичка школа “Петар Коњовић”, хор ОШ “Здравко Гложански”, хор и бенд Бубамаре, Јована Радонић, Пинкова звездица, затим другари из вртића, средња узрасна група “Пчелице”, васпитачице Сање Бачикин и Тање Захар и најстарија група “Мики и Мини”, васпитачице Весне Мишкељин и Илдике Киш. Такође стални пратиоци хорића су и Милош Силашки и Страхиња Сегедински, који су и корепетитори, аранжер и главни корепетитор је Горан Саџаков, затим Јожеф Ритер, као корепетитор музичке школе, а најважнији гости су били ветерани хорића који су се у великом броју одазвали да наступе заједно са својим малим другарима и на тај начин им пруже подршку.

Хорић иза себе има за њих изузетно важне награде. Наиме, ове године су на фестивалу “Цврчак” у Смедереву добили награду за најбоље хорско извођење, што представља праву сатисфакцију за сав уложени рад и труд. Такође, веома су поносни и на награду за најбоље дечије вокале за песму “Пуж спортиста”, као и за најбољу композицију  “Жабљи сакс”, а посебно зато што су ове две песме уствари  ауторске композиције.

Заслужни за целу организацију али пре свега заслужни што хорић постоји и ради осам година уназад, јесу вође хора, Наташа Сегедински Николић и Дејана Милованов. Сигурно није лако радити са дечијим хором посебно ако су деца овог узраста ког јесу и посебно зато што се чланови хора сваке године мењају и због тога сваку похвалу заслужују и Дејана и Наташа за пожртвованост, за време, стрпљење, труд које су уложиле да све ово изгледа и звучи тако величанствено.

На крају концерта сви учесници, око 200 њих, су заједно изашли на бину и отпевали једну песму на опште одушевљење препуне сале Градског позоришта.

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *