Друштво

Како ће функционисати град током фестивала „Бечеј ноћу“

Представници организационог одбора фестивала “Бечеј ноћу” одржали су конференцију за новинаре на којој су представили организационо – техничке информације у вези фестивала како би грађани и посетиоци на време били обавештени, а и како би концерт прошао безбедно и како град не би био паралисан.

Једна од важнијих информација јесте да ће Трг те вечери бити потпуно ограђен и да ће бити шест улаза са свих страна као и један ВИП улаз. Из безбедносних разлога биће забрањено уношење било каквог пића, амбалаже, алкохола, као и осталих предмета који на било који начин могу угрозити безбедност посетилаца фестивала. На свим улазима ће бити редарска служба која ће уз асистенцију полиције вршити безбедносне провере.

Подршку организацији фестивала пружила су сва јавна предузећа и како наводи члан организационог одбора Дане Мандић, поставили су себи за циљ да када се заврши концерт, центар Бечеја буде потпуно очишћен као да се ништа није дешавало.

Током коцерта патролираће припадници МУП-а, биће распоређена ватрогасна патрола, као и две патроле прве помоћи са волонтерима из Црвеног крста који ће се кретати по маси не би ли на време уочили неке нежељене случајеве.

Саобраћај ће се преусмеравати из свих улаза у Бечеј и биће затворен одређен број улица. Део аутобуске станице ће се користити као ВИП паркинг, тако да ће та улица од Зелене до Главне бити затворена од 7 часова тога дана. Паркинг између банке Интесе и Војвођанске банке биће намењен такси возилима.

Што се тиче затварања улица, простор који се физички затвара за саобраћај од 14 часова јесте угао Доситејеве и Герберове, затим улица Доситејева до угла улице Данила Киша, део улице Главне од Трга до укрштања са улицом Данила Киша, део улице Данила Киша између Зелене и Главне, део Новосадске улице од Зелене до Трга, део Зелене улице од укрштања са новосадском улицом до укрштања са улицом Уроша Предића, део Уроша Предића од Зелене улице до Трга, цела улица Браће Тан и део Герберове од Доситејеве до Трга.

Такође, како наглашавају у организационом одбору за тај дан ангажовано је и једно паук возило па би наши суграђани требали да обрате пажњу на то где ће се паркирати тога дана.

Овим путем организациони одбор апеловао је на све грађане Бечеја да уколико је то могуће избегну коришћење аутомобила те вечери и да на концерт дођу пешке јер ће паркирање бити на хиподрому код хотела и сав саобраћај ће бити усмераван ка тамо. Такође моле се грађани да имају разумевања и да се прилагоде новонасталим условима који ће тога дана бити организовани.

 

 

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *