Спорт

Пионири кренули силовито

Нова сезона у оквиру Пионирске и Миникајак лиге Србије почела је у првим колом које је одржано у Београду у недељу 11. јуна. У конкуренцији пионира ће се такмичити деца рођена 2003. године и млађа, док ће се најбољи миникајакаши Србије такмичити у четири узраста од 2004. до 2007. годишта.

Прво коло је показало да ће пионирска екипа нашег клуба ове сезоне бити веома озбиљан претендент за борбу за сам врх у генералном пласману. Милош Марић је освојио бронзану медаљу у К-1 на 1.000 метара, где је Марко Мишковић био пети, док је Љубица Икадиновић на циљ стигла осма у конкуренцији пионирки.

Златну медаљу у трци двоседа на 500 метара освојиле су Анђела и Милица Жарић, док су Владимир Тинтор и Филип Ратков били четврти. Марко Мишковић, Милош Марић, Владимир Тинтор и Филип Ратков су освојили злато а Љубица Икадиновић, Наташа Кекић, Анђела и Милица Жарић су се окитиле сребром у дисциплини К-4 на 500 метара.

Оствареним резултатима Бечејци су сакупили 26 бодова, колико и такмичари Таркета из Бачке Паланке, који су са нашим кајакашима поделили прво место у генералном пласману у конкуренцији 13 клубова. Трећа је била екипа Зорке из Шапца са 23 бода, четврти Земун са 16, док је пето освојила екипа Вала из Сремске Митровице.

Стасава нова генерација миникајакаша

Миникајаши нашег клуба су са 73 освојена бода заузели пето место у генералном пласману у конкуренцији 22 клуба. Четврти Вал је имао осам бодова више, трећепласирани такмичари Дунава из Бездана су освојили 94, други је био Таркет са 115 а прва Зорка са 117 бодова.

Масимо Штевин је заузео четврто место у МК-1 на 1.000 метара у 2005 годишту, као и Наташа Кекић код миникајакашица. Саболч Молнар је био шести и Немања Грчић осми у истој дисциплини у најстаријем 2004. годишту. Немања Грчић, Масимо Штевин, Урош Грујић и Молнар Саболч су били четврти у МК-4 на 500 метара у мешовитом 2004/2005 годишту.

Мате Молнар је освојио сребрну медаљу у најмлађем, 2007. годишту у МК-1 на 1.000 метара. Филип Басарић је био четврти а Никола Перишић десети у истој дисциплини у годину дана старијем узрасту, у којем су Ђерђ Ластович и Александар Стојачић били четврти у МК-2 на 500 метара.

Филип Басарић, Александар Стојачић, Ђерђ Ластович и Никола Перишић су били други у трци четвераца на 500 метара у мешовитом 2006. и 2007. годишту

И ова сезона је донеле задатак тренеру Владиславу Живановићу да обучи и у такмичарски процес уведе нову генерацију најмлађих кајакаша. Неће му бити лако ни овог пута, али познавајући његов начин рада сигурно је да ће и из овог узраста изаћи неколико такмичара спремних за највеће домете.

Ако се погледа генерални пласман после првог кола треба истаћи чињеницу да су Бечејци наступили у само осам од 20 трка и успели да у свим дисциплинама буду при самом врху уз чак пет четвртих места што довољно говори да им је фалило и мало спортске среће коју ће сигурно и заслужити у наредним колима.

Два пехара у Сенти

Одличан низ наступа Бечејци су наставили и у суботу 17. јуна када су на традиционалној, седмој по реду „Сенћанској регати“ успели да освоје медаље у свим старосним конкуренцијама. Све трке на овом такмичењу које је организовао домаћи Кајак клуб Тисин цвет су вожене на деоници од 500 метара а осим медаља у појединачним наступима такмичари ККК Бечеј су освојили два пехара за другопласиране у конкуренцијама миникајакаша и осталих узраста.

Златну медаљу у конкуренцији јуниора освојио је Миодраг Икадиновић у трци једноседа, а сребром се окитио у К-2 са Лазаром Рељићем. У тој трци су Милош Стојков и Александар Хаднађев заузели седму позицију.

Миодраг Икадиновић је у конкуренцији кадета у К-1 био трећи. У тој дисциплини је иза њега на циљ стигао Александар Хаднађев, док је Љубомир Грчић био пети. Лазар Рељић и Миодраг Икадиновић су били други, Љубомир Грчић и Марко Мишковић пети а Александар Хаднађев и Милош Стојков девети у трци двоседа. Дејана Кекић и Љубица Икадиновић су освојиле бронзу К-2, док је Кекићева бића четврта у једноседу у поменутом узрасту.

Марко Мишковић је освојио злато а Милош Марић сребро у конкуренцији пионира у трци једноседа. Доминацију у овом узрасту наши кајакаши су потврдили и у трци двоседа где су Марко Мишковић и Филип Ратков били први, а Владимир Тинтор и Марић Милош трећи. Бронзано одличје у конкуренцији припало је Љубици Икадиновић и Анђели Жарић у трци двоседа, док је Љубица Икадиновић била седма у једноседу.

Сребрну медаљу у конкуренцији миникајакаша је освојио Немања Грчић који је био други у мешовитом 2004. и 2005. годишту. У тој трци је Саболч Сабо пети а Масимо Штевин десети, док је Наташа Кекић била шеста у трци девојчица. Филип Басарић је био четврти а Матеја Молнар пети у МК-1 у 2006. и 2007. годишту.

 

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *