Култура

Градско позориште: Представа „Било једном на Бријунима“ у фебруару

У петак, 2. фебруара у великој сали Градског позоришта Бечеј гостује представа «Било једном на Бријунима» у режији Кокана Младеновића у продукцији Битеф Театра. У представи играју Милан Марић (Ричарда Бартона), Брансислав Бане Трифуновић (Јосип Броз – Тито), Тихана Лазовић (Елизабет Тејлор) и Сања Марковић (Јованка Броз).

Цена карте је 800 динара. Резервације и информације: 021 6915 336 (радним данима од 8 до 14 часова), pozoristebecej@gmail.com

Прича у представи полази од стварног историјског сусрета два брачна пара: Тита и Јованке Броз са Ричардом Бартоном и Елизабет Тејлор. Овај сусрет догодио се на острву Бријуни седамдесетих го-дина прошлог века. Подаци о самом сусрету и заједничком времену које су брачни парови провели заједно, доступни су кроз врло штуре писане и видео трагове југословенских медија, биографске списе о животима четири историјске личности, те у виду кратких цртица из дневника Ричарда Бартона. Сви ови материјали послужиће као инспирација и грађа за будућу представу.

Снимање филма „Сутјеска“ било је основни повод овог сусре-та и то је оно што о самом сусрету историјски поуздано знамо. Све остало плод је маште аутора представе.

Управо, домаштавање и истраживање могућих догађаја и односа између ове четири истакнуте личности приликом једног историјског сусрета тема је представе.

Које су то све улоге које играју ово четворо људи? Шта значи играти више улога у односу са различитим људима? Шта су то све наши појединачни и колективни идентитети, лични интереси и друштвене заслуге?