Három Eb-éremből kettő a “miénk”

Dragan Tošić polgármester is fogadta a belgrádi kajak-kenu Eb dobogós óbecsei versenyzőit

Világcsúcstartó kajakosokat fogadott a napokban Dragan Tošić polgármester. Az óbecsei sportolók nemrégiben a belgrádi kajak-kenu Eb-n remekeltek: Marko Tomičević Milenko Zorićtyal a K2-es 1000 méteres döntőjében nyert világcsúccsal, Marko Novaković pedig Nebojša Grujićtyal szerzett ezüstérmet 200 méteren.
Marko Novaković és Nebojša Grujić hajója sokáig az élen volt, de végül a spanyolok futotta be elsőként. A 2014 óta világcsúcstartó kajakos mégsem elégedetlen amiatt, hogy végül másodikként értek célba.
-Bátran versenyeztünk, de ők mégiscsak olimpiai bajnokok! Igyekeztünk megszorongatni őket, és most, hogy már túl vagyunk rajta, látjuk, hogy képesek vagyunk rá. Most van csaknem két hónapunk arra, hogy felkészüljünk a világbajnokságra, és tovább faragjunk a spanyolok olimpia óta egyre csökkenő előnyén – jelentette ki Novaković.
Marko Tomičević egyik nagy álma valósult meg azzal, hogy hazai közönség előtt állhatott dobogóra a társával.
-Ez egy egyedülálló alkalom volt arra, hogy az országunknak is megmutassuk, hogyan is versenyzünk. Emiatt volt rajtunk némi nyomás, de erős volt bennünk a vágy, hogy jó eredményt érjünk el. Tavaly világbajnokságot nyertünk, ezért itt most aranyat szerettünk volna szerezni. Nagy boldogságot jelent, hogy ez sikerült – összegezte benyomásait a friss világcsúcstartó.
Arra a kérdésre, hogy az aranyérem vagy a világcsúcs okozott-e nagyobb örömöt, egyértelmű volt a válasz: az aranyérem.
-Belgrádban valamivel gyorsabban lehet versenyezni, mint máshol, mert melegebb a víz és hátszelünk is volt, de a szerencse is mellénk szegődött – mondta el Tomičević.
Marko Tomičević nemrégiben visszatért óbecsei klubjához, Marko Novaković pedig hivatalosan ugyan egy zimonyi klub tagja, de gyakran itthon, a Tiszán edz, ezért Dragan Tošić polgármester azt ígéri, az önkormányzat igyekszik javítani a kiváló sportolók munkafeltételein, Eb-eredményeikért pedig fejenként 50 ezer dináros jutalomban részesülnek.
Az óbecseiek a fiatal Biljana Relićre is nagyon büszkék, aki kajak egyesben 200 méteren kilencedikként ért célba. F.R.