Óbecse

Ismét lehet közlekedni a Dositej utcában

A hónap elején hivatalosan is átadták a forgalomnak Óbecsén a Dositej utcát, A munkálatok még tavaly október elején kezdődtek, de a kivitelezés azért csúszott sokat, mert a régi burkolat eltávolítása után a szakemberek úgy döntöttek, hogy a föld alatti rossz vezetékeket is kicserélik. Erre a pluszmunkára az önkormányzat kasszájából 17 millió dinárt költöttek el, míg az utca felújítását a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság finanszírozta csaknem 39 millió dinárból.
A Dositej utca új aszfaltburkolatot, térköves járdákat és korszerű közvilágítást kapott, valamint 44 fizetős parkolóhelyet is kialakítottak. A felújítás ősszel fásítással és füvesítéssel ér majd véget.
Hamarosan megkezdődik a Dositej utca végén lévő Csillag tér átépítése és a Đorđe Predin Badža Sportközpont tetőszerkezetének a felújítása is, amit szintén támogat a tartományi kormány, amelynek 2016 júniusi megalakulása óta közel 550 millió közös beruházást jegyez az önkormányzat és a tartomány.
Felvételünkön: Nedeljko Kovačević, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója, Dragan Tošić, Óbecse polgármester, Đorđe Milićević tartományi kormányfőhelyettes és Vuk Radojević tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkár.

F.R.