Друштво

„Хумани људи Бечеја“: Прикупљање школског прибора за децу и промоција књиге

У заједничкој акцији удружења Хумани људи Бечеја и Само локално почели су са прикупљањем школског прибора за децу из материјално угрожених породица. Пре свега ова акција намењена је за ученика који похађају ШОСО „Братство“ али и за друге породице којима је потребна помоћ да малишане опреме за нову школску годину.На фејсбук профилу такође отворена је и мала берза за донирање уџбеника за школу.

Један део прибора за наше другаре из ШОСО „Братство“ Бечеј смо данас однели. Хвала свима који су помогли, хвала Алеxандра Боберић , хвала Вера Бугарски на новчаној донацији и хвала Д. на огромној количини прибора. Акцију настављамо.

 

 


Удружење Хумани људи Бечеја организују и промоцију књиге писца Давора Јовановића који је понудио да своју трећу књигу по реду, тачније читав приход са промоције исте која је заказана за 16. септембар у просторијама Месне заједнице 8. октобар у Бачком Петровом Селу проследи у хуманитарне сврхе. Приход је намењен четворочланој породици која живи у тешким условима, отац је инвалид и стално је запослен, мајка је не-запослена и имају двоје деце од којих девојчица има 11 година и дијабетичар је на инсулину од своје пете године а двогодишњи дечак је слеп од рођења. Потребна су им новчана средства за живот и лекове. За уплате грађани могу да се обрате Амалији Сабо Хорват и Милану Бокуну из удружења Хумани људи Бечеја и Само локално.


Хитно потребна помоћ једној породици. Центар за социјални рад је данас (уторак, 5. септембар) уручио једнократну  новчану помоћ. У питању је млад пар који је до недавно био на улици и сада је смештен у родитељској кући младића са једним малецким дететом, девојчицом и бебом на путу. Ових дана ће се решити и потребна документација која им је изгорела па је пар тренутно без икаквих личних докумената. Неопходно је обезбедити све за новог члана породице, бебу па ће нам бити потребно све од козметике па до кревеца. Уколико неко има колица а вишак су веома би значило. Основне животне намирнице су такође добродошле јер се сви укућани издржавају од очеве и синове плате. У кући се осим пара и његових родитеља налази још четворо малолетне деце од  које се троје школују у локалној развојној школи а најмање иде у вртић. Пар такође има потешкоћа у развоју. Свака помоћ је добродошла. Унапред захвални.

У међувремену је обезбеђен креветац, колица и мања количина гардеробе за новорођенче. Достављено је такође и нешто прехрамбених производа, хемије. „Желим да се захвалим свима који су се одазвали у кратком року и уједно да позовем све оне који би им могли помоћи. Било шта од гардеробе за малу бебу, хигијене, пелена, ће им значити. Помоћ у виду основних животних намирница је такође добродошла.“ – написала је на фејсбук профилу Амалија Сабо.