Друштво

Дрљан: Прослављен Дан Дрљана

Претходног викенда у  суботу, 26. августа, традиционално је у селу обележен Дан Дрљана који се прославља већ више од три деценије.

У организацији културног друштва ,,Куташ Пуста’’, а уз финансијску подршку Општине Бечеј, дан села обележен је свечаним  културно-уметничким програмом који је мештанима пружио садржај за све генерације.

Прослави Дана Дрљана присуствовали су и званичници Општина Бечеј, председник општине Бечеј др Вука Радојевић, председник СО Бечеј Игор Киш и други.

Председник општине Бечеј, др Вук Радојевић, присуствовао је догађају који је кроз низ година постао један од најзначајнијих културних догађаја у нашој општини, у оквиру којег је одржао говор, поздравио присутне и похвалио рад културног друштва, месне заједнице, односно председника Савета МЗ Милешево – Дрљан, Фириц Петера.

„Општина Бечеј у оквиру својих активности подржава рад културних друштава и задовољство нам је да смо, поводом Дана Дрљана, у прилици да финансијски помогнемо ову организацију. Издвојили смо више средстава него прошле године и наша обавеза је да препознамо значај оваквих догађаја и финансијски помогнемо.“ рекао је Радојевић.

Председник општине Бечеј додао је да Општина Бечеј континуирано стоји на располагању свим удружењима да обезбеди додатна средства која су потребна за одржавање манифестација као што је ова.

Овом приликом председник општине навео је и да Општина Бечеј препознаје значај развоја сеоских средина, због чега се континуирано труди да унапређује услове за живот на селу и тим поводом је издвојила значајна средства за реконструкцију улице Иво Лоле Рибара у Дрљану у дружини од 1110 метара и додао је да је у плану да се настави са улагањем у инфраструктуру, те ће се следећа инвестиција односити на асфалтирање локалног пута од улице Петра Драпшина до улице Иво Лоле Рибара, како би спојили две главне саобраћајнице у селу.

Извор и фото: Општина Бечеј