Изабрани чланови Савета Месних заједница

У недељу 25. јуна одржани су избори за чланове Савета у две Месне заједнице на територији општине Бечеј и то у МЗ Радичевић и МЗ Пољанице.

Према речима Игора Браћа, актуелног председника Савета МЗ Радичевић, на том изборном месту је све протекло регуларно, без икаквих неправилности, а гласало је укупно 258 гласача. У Радичевићу се за 13 места у савету пријавило 13 кандидата што је прилично мали број у односу на претходни мандат када је било пријављено 52 кандидата.

– Мештани су били обавештени на време, све је било транспарентно али једноставно људи не показују довољно инетересовања за обављање овог посла, каже Браћ.

Њих тринаесторо оформило је независну листу коју је подржала Српска напредна странка. Највише гласова и овај пут добио је актуелни председник Савета те му следује још један мандат од четири године на истој функцији.

Што се тиче рада савета у неком претходном периоду, Браћ каже да ду они задовољни, увек може и боље али с`обзиром на то колико су имали простора и могућности доста су урадили.

– Покренули смо неке пројекте, а тренутно се прикупљају средства за наставак изградње цркве у селу и надамо се да ће се на јесен и наставити са градњом. Раде се пешачке стазе, прва фаза је завршена и у току лета треба да буду готове још две деонице. Наравно све што радимо, радимо уз подршку локалне самоуправе и без њих не би успели ништа, додаје Браћ.

Након избора у наредном периоду предстоји им конститутивна седница, а у октобру у овој Месној заједници очекују се још једни избори и то за секретара.

Што се тиче Месне заједнице Пољанице, такође су избори протекли у најбољем реду. Бирало се укупно 9 чланова Савета од 10 кандидованих. Према речима Кристијана Марковића, представникa МЗ Пољанице, гласало је 62 бирача, што представља око 40 посто од укуног броја и они су задовољни тим одзивом. Кандидати су наступили на изборима као појединци, а не као представници неке политичке партије.

Jelena Janković Ćuk

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *