Друштво

Изградња водозахвата у Бачком Петровом Селу

Један од највећих проблема мештана Бачког Петровог Села свакако је питање пијаће воде, које ће по свему судећи ускоро бити решено, па ће житељи овог места коначно добити белу пијаћу воду уместо микробиочошки неисправне воде из артешких бунара.

Изградња водовода одвија се по фазама, а целокупни пројекат износи око 48 милиона динара. Почетком пролећа у првој фази постављено је око 700 метара водоводне мреже од места где ће се налазити водозахват до дистрибутивне мреже.  Наредна фаза подразумевала је изградњу  хидрофорске кућица, а након тога расписана је јавна набавка за последњу фазу која подразумева опремање те кућице хидромашинским елементима. Све то је неопходно како би се спојила два бунара са белом водом која су избушена још 2009. године. За изградњу претпоследње фазе водовода, општина Бечеј је поред сопствених 5 милиона динара добила још око 17,5 милиона од Покрајинског секретеријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Рок за завршетак радова је два месеца, али према речима Зорана Грбића, директора Водоканала, очекује се да то буде завршено и раније.

Након овог неопходно је још да електродистрибуција повеже пумпе са струјом и може да се крене у рад.

На овај начин ова прича о водоснабдевању у Бачком Петровом Селу би се завршила и мештани би коначно добили сто посто исправну белу воду што се може очекивати већ на пролеће следеће године.

Редакција

Медиум доо, Редакција Бечејских дана Адреса: Золтана Чуке 18, Бечеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *