Изложба „Кад је свет стао, оне нису“

Координационо тело за родну равноправност општине Бечеј јe поводом оснивања Савета за родну равноправност општине Бечеј организовао и отварање изложбе фотографија под називом „Kад је свет стао, оне нису“ у галерији „Круг“ која се налази у оквиру Градског позоришта.

Мултимедијална документаристичка поставка о херојским напорима жена на кључним радним местима током трајања првих таласа пандемије отворена је у уторак, 16. новембра а изложбу су отворили Јелена Бранков Черевицки, координаторка за послове из области родне равноправности и креирање политике једнаких могућности у општини Бечеј и Ференц Тот, члан кабинета председника општине задужен за послове демографије и популационе политике.
У образложењу аутора ове изложбе која је тренутно „на турнеји“ широм Србије каже се: „Година 2020. била је као ниједна до сада. Владе земаља широм света биле су усредсређене на сузбијање пандемије и економски опоравак унутар својих граница, а пажња јавности усмерена на здравствене ризике и превентивне мере, број заражених и умрлих, имунизацију, нове сојеве вируса COVID-19. Криза је истакла кључну улогу коју жене имају у нашим друштвима као здравствене раднице, продавачице, фармацеуткиње, учитељице, неговатељке, лидерке, али и додатно продубила неједнакости између жена и мушкараца, при чему су жене несразмерно више погођене кризом. Како би одали признање свим женама које су током прошле године радиле за све нас, агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена, у сарадњи са Координационим телом за родну равноправност Републике Србије, Делегацијом Европске уније у Србији и Француском амбасадом у Србији, припремили су мултимедијалну изложбу под називом „Кад је свет стао, оне нису“ у оквиру пројекта „Кључни кораци ка родној равноправности“ који финансира ЕУ.“