Óbecse

Javul a vízellátás a községben

Jövő nyáron már nem lesz gondjuk a vízellátással a bácsföldváriaknak, ugyanis a négy évvel ezelőtt bezárt óvoda udvarán most egy új, fehér vizes kutat fúrnak a munkások. A 90 méter mélységű kút a szakemberek szerint 12liter/mp-es kapacitású lesz.
A kútfúrással a közbeszerzési eljárás eredményeként a belgrádi Geoing group vállalatot bízták meg, és az október elején megkezdett munkálatokkal 60 nap alatt kell végeznie a cégnek. Az új kút 15,7 millió dinárba kerül, és a beruházást 9,1 millió dinárral a tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárság támogatta, 6,6 millió dinárt pedig a
községi költségvetésből áldoznak erre a célra.
Dragan Tošić polgármester a munkálatok megtekintésekor azt ígérte: nem csak a vízhhiányt fogják orvosolni a kút üzembe helyezésével, mivel a bácsföldváriaknak ezentúl végre jó minőségű, iható lesz a csapvize is. A faluban eddig két “fehér” kút működött, de a nyári időszakokban a nagy vízfogyasztás miatt a Vodokanal Közvállalat arra kényszerült, hogy egy nem megfelelő minőségű “sárga” kutat is üzembe helyezzen.
A polgármester bejelentése szerint a községben egymillió euró értékű további csatorna- és vízhálózati beruházások várhatók, és hamarosan Péterrévén is átadják az új vízhálózatot.
F.R.