Спорт

Велики успеси Станислава Тараила

Станислав Тараило, млади такмичар Боди билдинг клуба Бечеј имао је веома успешан октобар месец када су питању наступи у нашој земљи. Он је у суботу 6. октобра на Међународном „Купу ИФББ Јагодина опен“ у веома јакој конкуренцији неколико стотина такмичара из Хрватске, Словачке и наше земље освојио златну медаљу у јуниорској конкуренцији, у категорији +75 килограма, док је у боди класику, у дисциплини до 180 центиметара заузео друго место.
Седам дана касније је на „Трофеју Београда 2018“ који је одржан у Културном центру „Палилула“ био други у јуниорској конкуренцији, у категорији +75 килограма, док је у боди класику био први у категорији до 180 центиметара.
Серију успеха наш суграђанин је наставио дан касније када је на Првенству Војводине које је одржано у Врбасу освојио прво место у боди класику, мада треба истаћи да због слабог одзива такмичара није био у прилици на нападне покрајинску титутлу у конкуренцији јуниора.
У организацији Савеза Србије за боди билдинг, фитнес и боди фитнес у Аранђеловцу је у суботу 20. октобра одржано „Првенство Србије 2018“ на којем је учествовало преко 70 такмичара. Станислав Тараило је у конкуренцији јуниора освојио бронзану медаљу у категорији +75 килограма, чиме је закључио низ успешних наступа на највећим такмичењима у нашој земљи ове сезоне.
–Изузетно сам задовољан резултатима које је Станислав Тараило постигао ове сезоне. Он је пре свега спортиста за пример, показао је да вредан и радан и на најбољи начин брани боје овог клуба и нашег Бечеја. Иза себе има добру сезону где је показао да се на њега може рачунати у будућности тј. да је он будућност овог спорта у правом смислу те речи. Драго ми је да су ови успеси дошли у години када славимо тридесет година постојања Боди билдинг клуба Бечеј, па је и ово прилика да се захвалим нашим тренерима и менторима Адаму Јанковићу и Милошу Шарчеву који могу да буду поносни на нас због тога што настављамо традицију овог спорта у Бечеју и тежимо ка томе да Бечеј добије још једног светски признатог и познатог боди билдера што би Станислав Тараило свакако могао бити, казао је Александар Јанковић, тренер у Боди билдинг клубу Бечеј.

Синиша Ерак