Спорт

Још 380.000 динара помоћи локалним спортским клубовима

У оквиру акције доделе спортске опреме и помоћи спортским клубовима и организацијама, спортско удружење „Sunrisе Yоgа Studiо“ од Општине Бечеј добило је опрему у вредности од 80.000 динара.
Ово удружење, основано 2016. године, броји четрдесетак чланица узраста од 25 па до 70 година, које похађају часове Хата и динамичне јоге. Поред тога, од недавно постоје и часови за децу.
„Од Општине Бечеј смо добили реквизите у виду јога блостера, односно јастучића за јогу, који дају додатну потпору телу у одређеним јога положајима и на тај начин омогућавају вежбачу да уопште изведе тај неки одређени положај, али и да му буде пријатно и удобно, што и јесте циљ сваког јога положаја. Реквизити које смо добили су из иностранства, из разлога што се у Србији не производе, и користе се у светским јога студијима“, казала је Ања Лепеш-Ковач, оснивач спортског удружења „Санрајс јога студио“.
Подршку је добио и Пливачки ватерполо клуб Бечеј, којем је локална самоуправа уз помоћ привредника обезбедила 300.000 динара.
„У овом моменту клуб броји преко 150 регистрованих чланова, а у обуци пливања имамо у зависности од дана од 30 до 50 деце. Пошто имамо десет тренера, мислим да смо клуб са највећим бројем тренерског кадра, а оно што је циљ и план за наредни период, то је да им повећамо плате, јер права база попут деце су и тренери. Желимо да они на базен долазе још задовољнији и да самим тим постижу још боље резултате. Још једном бих се захвалио локалној самоуправи на помоћи, јер су нам небројено много пута помогли“, истакао је Горан Крстоношић испред ПВК Бечеј.
Општина Бечеј настоји да континуирано помаже спортске клубове и организације, а све у циљу унапређења услова за бављење спортом и рекреацијом становника наше општине свих генерација.
„Настављамо подршку нашем спорту и нашим клубовима, поготово када узмемо у обзир да смо најпре посетили један пункт, једну локацију која служи за рекреацију наших грађана и која је заиста популарана у Бечеју, потом и Пливачки ватерполо клуб Бечеј који на заиста високом нивоу окупља нашу децу, нашу омладину и ради са њима“, закључио је Дане Мандић, члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам.

Вукашин Љубојев