Спорт

Никола Влајков нокаутом спустио завесу

Кик-бокс клуб Бечеј у сарадњи са Српском професионалном боксерском федерацијом организовао је прву овогодишњу међународну професионалну боксерску ревију у Бечеју у сали ДТВ Партизан. Љубитељи овог спорта имали су прилике да погледају десет мечева.
Поред српских боксера, у рингу су се нашли и такмичари из Шведске, Грчке, Босне и Херцеговине и Републике Српске.
„Ово је била 15. ревија по реду коју ми организујемо у Бечеју. Реч је о дисциплини професионални бокс и морам признати да су веома јаке категорије. Оно што је било занимљиво за ову ревију јесте да смо имали више бораца у тежим категоријама, где су падали веома јаки ударци. Морам да напоменем да смо постали један бренд када је реч о организацији и прављења оваквих догађаја, па смо самим тим добили ветар у леђа да направимо ове године у спортском центру у Бечеју једну много већу представу бокса“, са поносом истиче тренер Кик бокс клуба Бечеј, Жарко Радовић.
Бечејском кик-боксеру Николи Влајкову припала је последња, главна борба вечери. Он је у полувелтер категорији нокаутом у трећој рунди славио над Кикинђанином Вањом Думитровим.
„Ушао сам у меч довољно спреман и свестан да не могу да се уморим тако лако. Противник је био заиста добар јер има доста мечева у својој професионалној каријери. Када је реч о самој борби, у другој рунди сам му задао један добар ударац након чега је он кренуо да пада. Тада сам видео своју шансу и дао гас и већ у трећој рунди сам успео да решим меч нокаутирањем“, казао је бечејски боксер Никола Влајков.
Што се тиче осталих резултата, у велтер категорији Томислав Вукомановић из Босне и Херцеговине славио је над Немањом Велицким из Бечеја, након што је предао меч због повреде у другој рунди.
Грк Панајотис Точатаридос нокаутом у првој рунди савладао је Едиса Биберовића из Тузле, затим је Милан Делић из Чуруга победио Владимира Вујадинова из Кикинде нокаутом у другој рунди.
У крузер категорији Харис Радомировић из Сарајева изгубио је од Елвиса Смајловића из Тузле, док је Горан Бабић из Шведске извојевао победу против Николе Кнежевића из Кикинде.
У полутешкој категорији Констатин Нанга из Шведске славио је над Дарком Стевановићем. Такође, Кристијан Ђаковић из Уба савладао је Смиљана Трајковића из Краљева.
У суперсредњој категорији Рамиз Џафић из Сребренице изгубио од Милоша Кељановића из Суботице
У полувелтер категорији Марко Цветановић из Београда нокаутом у првој рунди славио је над Нермином Поздаревићем из Босне и Херцеговине.
„Када се сумирају утисци на крају ревије, борбеност је била на завидном нивоу. Такође, морам рећи да су наши борци максимално показали да су спремни, а могу и да похвалим све борце који су били наши гости на догађају и који су увеличали читаву ову спортску представу“, закључио је Радовић.

Вукашин Љубојев