Спорт

Карате: Запажени резултати Катарине Киш на Европском првенству у Швајцарској

Бечејска каратисткиња Катарина Киш недавно је на Европском првенству одржаном од 2. до 4. децембра у Швајцарској освојила седмо место у категорији кадета и јуниора у катама.

Резултат је изборила у конкуренцији од 38 такмичарки. Ово је највеће надметање на ком се до сада такмичила млада Бечејка, а за то јој је финансијску потпору и подршку пружила Општина Бечеј.

„Презадовољна сам резултатима које сам постигла. Када сам отишла на то огромно такмичење и видела колико је то заправо тешко, схватила сам колико је успех који сам остварила велики. Захваљујем се Општини Бечеј која ме је подржала у овоме, као и мојим тренерима Мирославу, Атили и Норбики, који су ми били велика подршка и тренирали ме“, – са поносом каже Катарина Киш, каратисткиња Карате клуба Бечеј.

„Задовољни смо Катарининим успехом. Имала је велику конкуренцију, будући да је отишла на европско такмичење високог реномеа. Показала је да је све оно што је радила заједно са нама и што се трудила дало резултата и да је било добро. План нам је да је у будућности припремимо још боље за нека наредна првенства и да ће се сав тај заједнички труд исплатити и бити крунисано медаљом“, каже тренер Мирослав Опарница.

Општина Бечеј од 2020. године спроводи програм подршке спортским клубовима и организацијама, мимо јавног конкурса, који се заснива на донацији спортске опреме, додатних финансијских средстава, као и подршке перспективним спортистима.

„У сарадњи са Карате клубом Бечеј подржали смо све оно што је било њихова мисија. Прошле године смо издвојили 400.000 динара обележавање њиховог јубилеја, ове године смо са 200.000 динара подржали међународни карате семинар, а врх те сарадње, на коју смо заиста поносни, представља чињеница да смо са 65.000 динара подржали одлазак перспективне младе каратисткиње Катарине Киш на Европско првенство. Наставићемо да финансирамо све младе перспективне спортисте, не само из овог клуба него и свих осталих, јер желимо да подржимо нашу децу и наше младе на путу до спортских успеха“, казао је Дане Мандић, члан Општинског већа за спорт, омладину и туризам.

Након заслуженог празничног одмора, у Карате клубу Бечеј крећу полагања, а након тога крећу и припреме за нови такмичарски циклус, како домаћи, тако и инострани.

Вукашин Љубојев