Óbecse

Két óbecsei iskolának 5,4 millió dinár a tartománytól

A tartományi költségvetés átütemezésével újabb 50 millió dinárt fordítanak Vajdaságban iskolaépületek felújítására, átalakítására, karbantartásokra. A legutóbbi pályázat útján 17 oktatási intézménynek – 12 általános iskolának és 5 középiskolának – ítélték meg a munkálatokhoz szükséges eszközöket, amiket tetőszerkezetek nagyjavítására, tetőburkolatok cseréjére, energetikai korszerűsítésre, vizesblokkok felújítására, az épületek fűtési gondjainak a megoldására fordítanak majd.
Óbecsére ezen a pályázaton összesen 5,4 millió dinár kerül: 2,9 millió dinár jut a Petőfi Sándor Általános Iskolának, 2,5 millió dinárt pedig az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolának ítéltek meg.
Balog Virág Zsolt, a Petőfi iskola igazgatója boldogan nyilatkozott a támogatásról:
– Az iskola minden emeletén teljesen föl szeretnénk újítani a mosdókat, ez a pénz nagyjából az összköltségek 60 százalékát fedezi, így emeletenként, több szakaszban tudjuk majd elvégezni a munkálatokat. A vizes gócokban nem csak a csempéket és a szanitereket cseréljük le, hanem teljesen új víz- és szennyvízvezetéket és villanyhálózatot alakítunk ki – mondta el az igazgató.
A községben még egy iskola örülhetett a tartományi kormány döntésének: az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola 2,5 millió dinárt nyert a pályázaton. Tufegdžić Mónika igazgatónő elmondta: ebből a pénzből a tornaterem parkettáját hozzák majd rendbe, falakat meszelnek le, ajtókat, ablakokat, tornaszereket festenek át, de az öltözőket is hasonló módon felújítják.
– A tornaterem és az öltözők mellett az iskolaépületek folyosóit is kifestjük. Nagyon boldogok vagyunk, mert ebben az iskolában 2012 óta nem volt ehhez hasonló beruházás! – tette hozzá  Tufegdžić Mónika.
F.R.