ЗанимљивостиРазонода

Кловнови „Бобо и Лулу“ раде рођендане и забаве

Нови аниматорски дуо кловнова под уметничким именом „Бобо и Лулу“ почели су да раде и увесељавају дечије рођендане и друге свечаности. У својој понуди имају и лик Спајдермена.

Иза овог имена стоје Милан Маринковски и Љиљана Гаврић из Радичевића. Овај кловновски дуо је за само неколико успешно обављених рођендана побрао одличне „критике“ како од стране малишана тако и од родитеља.

Разговарали смо са младим „кловновским“ паром о томе шта стоји иза идеје да се посвете овом „послу“, како планирају своје наступе, како направе контакт са клинцима …

Одакле идеја да почнете да се бавите анимацијом деце?

Обоје смо од малена били чланови драмског студија „Феникс 95“ из Радичевића. Деца су увек била наша омиљена публика. Данас је веома поражавајућа чињеница да је сва пажња, код деце али и одраслих усмерена на екране . То нас је додатно подстакло да направимо нешто за клинце. Приметили смо да се деца све мање играју међусобно јер главни извор забаве им је телефон, лаптоп, компјутер или нешто слично. Ми овим нашим програмом на неки начин желимо да ангажујемо децу, да њих анимирамо али и све нас да подсетимо како је то заиста бити дете.

Како спремате програме, да ли имате већ припремљене тематске програме или их правите посебно за сваки догађај?

Програм прилагођавамо врсти прославе/догађаја. Трудимо се да спроведемо у дело све оно што наши клијенти траже од нас.

Шта све “нудите” деци, родитељима?

Пре свега нудимо им добру забаву, пуно смеха и радости. Тренутно у понуди имамо, и то је све веома популарно код малишана, маскоту/костим Спајдермена и два кловна. Такође у понуди имамо и моделирање балона, сликање бојама по лицу, шаљиви програм, спортску анимацију … Али као што смо већ рекли увек постоји могућност да већ осмишљен програм спроведемо у дело по захтеву или родитеља или деце.

Како правите костиме и маске, да ли их набављате и купујете или сами правите?

Маске и костиме купујемо.

Како постижете комуникацију са децом, посебно са клинцима који су стидљиви, који теже ступају у контакт? Како постижете комуникацију са родитељима, некад они могу да буду и тежи од деце?

На самом почетку програма се прво упознамо са децом и на тај начин директно ступимо у комуникацију са сваким дететом. Трудимо се да наш програм буде углавном састављен од групних активности. А што се тиче родитеља до сада нисмо имали проблема са комуникацијом.

Са којим узрастом деце радите најчешће?

Нема правила. Углавном су то деца између 2 и 12 година.

Да ли користите неке реквизите и како то уклопите у програм и да ли користите музику у анимацијама и како?

Наш програм се састоји од активности које захтевају одређене реквизите као и музичку подлогу.

Да ли сте задовољни како деца реагују, сарађују са вама?

До сада да, иза нас имамо само позитивна искуства, дечије осмехе, радост, чак и по коју сузу кад морамо да завршимо програм.

Колико је исплатив тај посао а колико доноси и задовољства?

Првенствено овај посао доноси велико задовољство али је и веома исплатив јер као што знамо дечија срећа, осмех и радост немају цену и од тога ништа није вредније.

Уколико желите да ангажујете кловнове или Спајдермена можете да позовете Милана на број телефона 063 353 014 или Љиљану 062 829 7550.

Инстаграм профил Бобоа и Лулу је party_in_paradise