Друштво

„Комшије за комшије“: Јесења дружења у насељу

У насељу „Север Ђуркић“ октобар је протекао уз дружење комшија. Њихово удружење је током октобра месеца сваки други викенд организовало различите облике окупљања.

Први викенд у октобру месецу био је посвећен клинцима из насеља. Комшије су поводом обележавања Дечије недеље организовали дружење под називом „Право деце на игру и (активан) одморˮ. Деца су уживала у слатко/сланим ђаконијама, сликању по лицу, музици и игри.

Средином месеца организовали су велики заједнички породични ручак на којем су се прикупљала средства за даље уређења насеља али у хуманитарне сврхе. Кувала се рибља чорба у котлићу, купус са овчетином, рагу чорба, пилећи паприкаш, пекла се риба, ћевапи, пљескавице а било је колача и палачинки.

На самом крају месеца организован је и велики маскенбал за Ноћ вештица, игралиште је било преплављено бундевама, пауковом мрежом а штандови су били пуни слаткиша за клинце. Малишани из краја су се маскирали у духове, вештице, мумије … журка је уз свеће и лампионе потрајале дубоко у ноћ.

Новембар је почео радно, пријатељи „Комшија“, из Цвећаре „Јуца“ су донирали цвеће да се посади око игралишта па се скупила екипа која је засадила цвеће и улепшала простор.