Друштво

„Комшије за комшије“: Пролећне активности „комшија“

Ово пролеће у насељу „Север Ђуркић“ почело је радно али је паралелно започела и сезона дружења. Екипа из „Север Ђуркић“ насеља је представила новине у уређењу окружења, засађене су руже, прославио се Ускрс, малишани су организовали туцање јајима на игралишту, поделили слаткише. 

„Комшије“ су докупиле и већи број дечијих реквизита за спорт и играње: па су тако клинци добили заједничке „комуналне“ лопте, за фудбал, кошарку, дечије, тротинете, прескакалице, хулахоп. 

Они мало старији – „одрасли“ су покосили траву на терену, дотерали игралиште да спортска сезона и званично може да почне. 

За клинце из насеља је свакако једна од забавнијих догађаја била и посета једне необичне „фамилије“ насељу. Патка и 12 пачића, који су се (изгледа) излегли у насељу, кренули су ка свом новом пребивалишту. Комшије су их виделе и јавиле, тако да сам их успешно и безбедно, уз заустављање саобраћаја у Потиској улици, спровео до њиховог новог пребивалишта, Мртве Тисе.

Но, да није све увек идеално, морали су да пошаљу свим становницима насеља да су учестале крађе у насељу, да су украдени бициклови и да је било покушаја обијања кола на паркингу. 

„Апелујемо и молимо надлежне да учине све како би се лица која су починила ове крађе пронашла и да патроле Полиције чешће патролирају унутар самог насеља, те да се предузму све потребне мере како би се овај лоповлук зауставио!  Такође, да би унапредили безбедност и сигурност, покрећемо иницијативу о постављању видео надзора по целом насељу. Да би се то реализовало потребна нам је сагласност и финансијска помоћ станара. Уколико подржавате ту идеју јавите нам се.“ – саопштили су из Удружења „Комшије за комшије“.