Коњички празник привукао велики број деце

У циљу популаризације коњичког спорта, најпре међу најмлађим становницима општине Бечеј, наш суграђанин Зоран Ган уприличио је сусрет љубитеља коња на хиподрому у Бечеју.
У оквиру програма присутни су могли да се провозају фијакером, да уживају у прелепом дефилеу, али и да учествују у тркама за децу и одрасле, које су окупиле 17 јахача.
Идеја је била да се деца упознају са коњима, јахањем и тркама, али и како се води брига о овим племенитим животињама, како се намешта седло и на крају како изгледа само јахање на стази.
“Циљ ми је био да деца заволе коње и да натерају родитеље да им купе. Нема много коња у нашој општини, а види се да су их деца жељна. Кад их виде радују се и брзо им прилазе, а родитељи имају страх да ће их коњ повредити. Коњи су племените животиње и знају како да поступају са децом. Мислим да ће након овог сусрета и дружења доста родитеља се одлучити да својој деци купе коња, ако не правог онда барем играчку”, казао нам је Зоран Ган.
Деца су учествовала у тркама на 600 метара, док су се одрасли такмичили на деоници од 1.200 метара. Најуспешнијим учесницима додељени су пехари и медаље, а осим тога, сви су кући отишли пуни утисака.
Након успешних и интересантних трка, учесници су наставили дружење уз прасеће и јагњеће печење, као и пљескавице.

Вукашин Љубојев