У Пољаници одржан први меморијални турнир “Јожеф Барна”

Месна заједница Пољанице и бечејски спортски радник Ото Барта, минулог викенда организовали су буч и први меморијални турнир у малом фудбалу посвећен бившем секретару те месне заједнице, Јожефу Барни који је био зачетник тог спортског догађаја у селу.
На турниру, који се у Пољаницама није одржао барем деценију и по, учешће је узело шест екипа, док се у кувању свињског котлића надметало 13 екипа.
“У селу су се пре две деценије одржавали турнири у малом фудбалу и ми бисмо желели да обновимо ту традицију. Зато смо одлучили да турнир буде меморијалног карактера, посвећен Јожефу Барни, бившем секретару месне заједнице јер је управо он почео да организује турнире”, казао је секретар Месне заједнице Пољаница, Стеван Племић.
Победу на турниру однела је екипа “Хигија”, другопласирана је била “Ивес парфем”, а треће место је заузела екипа “Гунарош”.
“Ми старији се сећамо почетака ових турнира, тамо двехиљадитих и касних деведесетих година. Они су се традиционално одржавали прве недеље августа и то на два терена. Међутим, сад у селу постоји само један терен. Тада је учествовало између 20 и 30 екипа. Зато смо желели да поново организујемо овај спортски догађај, аматерски турнир, уз такмичење у кувању котлића, како би се људи дружили. План нам је да следеће године омасовимо овај турнир”, рекао је Ото Барта.
Наградни фонд од 30.000 динара подељен је финалистима, док је 8.000 динара додељено освајачу трећег места.
“Било је добро, веома сам задовољна својим учешћем на турниру. Ја сам иначе најмлађи учесник, девојчица”, рекла је Анастасиа Барта из другопласиране екипе “Ивес парфем”.
Победу у кулинарском делу такмичења однела је екипа “Молери”, на челу са куварицом Маријом Мартинец.
Мештани се надају да ће идуће године, треће суботе у мају, прославити дан села, јер је ове године манифестација изостала због епидемиолошке ситуације.

Вукашин Љубојев