Спорт

Кошарка: Завршено такмичење у кошарци

Савез спортова општине Бечеј у сарадњи са КК „Бечеј“ организовао је школско општинско такмичење у кошарци за основне и средње школе у мушкој и женској конкуренцији.

Циљ школског спорта и оваквих такмичења је анимација деце да се баве спортом, да стичу здраве навике, дружење и размењивање искустава са вршњацима из осталих школа, истичу из Савеза спортова општине Бечеј.

Када је реч о ученицима основних школа, у обе конкуренцији биле су пријављене само две екипе ОШ „Здравко Гложански» и ОШ „Север Ђуркић», а победе су на крају припале и мушкој и женској екипи  „Здравка Гложанског“.

Момци су славили у свом мечу са 13:11, док су девојке биле нешто убедљивије, оне су победу однеле са чак 31:10.

Што се тиче старијих ђака односно средњошколаца, код момака најбољи су били и ове године кошаркаши Економско-трговинске школе, друго место освојила је Гимназија док су трећи били ђаци Техничке школе.

„У школи радимо све као по програму, а резултат носи сам таленат играча. Ми окупимо децу која тренирају овај спорт, одиграмо неколико мечева на часовима физичког, како би се увежбали као екипа, након чега они на терену касније покажу резултат уигравања. Ове године, као и прошле наша школа има срећу да имамо деце која одлично играју кошарку“, казао је Золтан Крајтмар, професор физичког васпитања Економско-трговинске школе, Бечеј.

У женској конкуренцији учестовале су само екипе Економско-трговинске школе и Гимназије, а победа је на крају овог меча припала Гимназијалкама.

Циљ школског спорта и оваквих такмичења је анимација деце да се баве спортом, да стичу здраве навике, дружење и размењивање искустава са вршњацима из осталих школа истичу из Савеза спортова општине Бечеј.

Задовољан сам како смо одржали ово општинско такмичење, међутим сам код основних школа очекивао да ће бити више пријављених екипа. На знам шта је разлог не одазивања и због чега су изостали, али се надам да ће следеће године бити другачије. Када је реч о средњим школама, ту је оџив био као и увек, само једна екипа није била пријављена а то је женски састав из Техничке школе. Турнир је протекао сасвим коректно, тако да екипе које иду на окружно такмичење у Нови Сад ће, сигуран сам, у правом светлу представити нашу општину“, рекао је Борис Терзић, стручни сарадник за школски спорт у Савезу спортова општине Бечеј.

Школско општинско такмичење у кошарци се налази у редовном плану и програму школског спорта Спортског савеза Србије, а након овог надметања, очекује се да на паркет спортског центра изађу одбојкаши и одбојкашице.

Вукашин Љубојев