Спорт

Одбојка: Сјајни резултати иза одбојкашица Либера

И више него успешни мечеви су иза екипе ОК „Либеро“ из Бачког Градишта јер су и млађи и старији тим успели да остваре сјајне резултате истичу из овог одбојкашког клуба.

Наиме сениорски састав одбојкашког клуба из Бачког Градишта славио је у дербију кола Војвођанске лиге група-Нови Сад против екипе „НС ТИМ“ из Новог Сада резултатом 3:0, по сетовима 25:11, 25:19, 25:9. Овом победом сениорке су преузеле лидерско место на табели.

„Одиграли смо до сада четири утакмице и остао је да се одигра још један меч до полусезоне, јер нас има шест у групи, после тога, без паузирања, креће других пет кола, а прве четири екипе се укрштају са друге четири екипе, из друге војвођанске групе, након чега се очекује завршница у марту месецу. Сматрам да ће наше девојке у овој сезони бити међу прве три екипе, што видимо по квалитету осталих тимова који се такмиче у оквиру наше лиге, тако да сматрам да ће ова година бити изузетно успешна како за сениорски тим тако и за пионирке“, казао је Немања Јовић, председник ОК „Либеро“ Бачко Градиште.

Нешто млађи састав, односно пионирке су на квалификационом турниру победиле екипу „CVS Elbraco“ из Сомбора резултатом 3:0, као и екипу ЖОК „Врбас“ резултатом 3:1 и избориле одлазак на пионирско првенство Војводине.

„У оквиру пионирског првенства Војводине где је генерација 2008 годишта и млађе, било је укупно 16 група, и шеснаест првака из тих група се укршта даље на коначни пласман у оквиру првенства Војводине. Сматрамо да ћемо постићи изузетно добар резултат, а самим тим што смо ушли у најбољих 16, показатељ је колико је добра игра ОК Либеро која се негује свих петнаест година, колико постојимо и радимо са млађим категоријама“, закључио је Јовић.

Вукашин Љубојев