„Краљевина Србија“ највише показала

МАЛИ ФУДБАЛ – ТУРНИР „ТРИ НА ТРИ“ БЕЧЕЈ 2020

Прошлог викенда је одржана завршница турнира у малом фудбалу три на три „Бечеј 2020“. Ова манифестација, иначе прва које је организована у нашој општини након паузе спортских дешавања због Корона вируса, окупила је 35 екипа углавном из Бечеја, али и из Новог Сада, Сомбора, Врбаса, Темерина, Црвенке и других околних места, пружила је прилику свим заљубљеницима у фудбал да уживају у овој веома атрактивној варијацији најпопуларнијег спорта у свету.
Екипе су биле подељене у седам група а у самој завршници у недељу 21. јуна су се нашле најбоље четири.
Прво полуфинале је донело и најнеизвеснији меч у којем су екипе „Краљевина Србија“ из Врбаса и „Аутотјун“ из Надаља регуларни део завршили резултатом 5:5, да би након бољег извођења пенала даље прошли Врбашани.
Друго полуфинале је донело ништа мање актрактиван меч између бечејских екипа „Фортуна-Сукур метал“ и „Фадип – Мерна техника“ из које су у финале отишли „фортунаши“ победом од 6:3. „Фадиповци су у борби за треће место са 5:4 савладали екипу „Аутотјун“ што је био одличан увод за велико финале.
Пред веома добро попуњеним „вештаком“ у бечејском „Партизану“ екипа „Краљевина Србија“ показала је да поседује веће искуство играња оваквих турнира па је са 6:3 заслужено славила и освојила победнички пехар, као и награду од 70.000 динара. Другопласирана екипа је награђена са 20.000 динара, док је трећепласирани награђен са 10.000 динара.
За победничку екипу су наступали Борис Бодоњи, Марко Новаковић, Немања Пековић, Срђан Јушковић и Марко Ђурковић. Екипа „Фортуна-Сукур метал“ коју је са „клупе“ предводио Ласло Илеш, популарни „Меноти“, је играла у саставу Булетин Дурмиши, Ненад Кудрић, Владан Воргучин и Миодраг Пеленгић, док су за „Фадип – Мерна техника“ играли Игор Дражић, Стефан Кораћ, Иван Драпшин и Мирослав Вендер.
Треба истаћи да је посета публике била задовољавајућа с обзиром на то да је киша веома кварила планове организатора. Сваког дана када се турнир играо ограда око терена била је мала да прими сву заинтересовану публику што је сигурно добар сигнал организаторима да догодине поново организују ову спортску манифестацију.
– Желео бих пре свега да се свима захвалим на подршци око организације овог турнира. Хвала много свим екипама што су дошле са свих страна да учествују на овом турниру у Бечеју, такође велику захвалност дугујем публици која је имала стрпљења за све временске неприлике које су нас ометале и која нас је пратила до самог краја пошто би без гледалаца све ово имало много мање смисла. Владан Воргучин и ја, као организатори свега овог желимо да догодине поново све организујемо и да цео турнир подигнемо на виши ниво. Честитао бих победницима, као и свима који су учествовали пошто су заиста увеличали ово такмичење, казао је Немања Васин један од организатора турнира.