Култура

КУК „Перо аматера“: Одржано песничко такмичење

У просторијама Народне библиотеке у Бечеју је у суботу 9. октобра одржано прво песничко такмичење у организацији Књижевно уметничког клуба „Перо аматера“. У такмичењу су учествовали песници из неколико градова. Поред Бечејаца, чланова клуба „Перо аматера“ своје радове представили су и песници из Кикинде, Куле, Сремске Митровице, Земуна и Краљева.

Према речима организатора одржавање овог програма омогућала им је делом и локална самоуправа јер су на претходном конкурсу за културу добили средства. Наравно, као све манифестације ове године и ова је морала да буде одржана у смањеном обиму али је, како кажу, важно да је одржана. Чланови Клуба се надају да ће ово такмичење да заживи и да ће следеће године бити поново одржано и још масовније са више учесника.

Жири је радио у саставу Виктор Шкорић, Тања Бркљач и Дајана Далиловић и оцењивао је екипно наступе. Свака група бројала је три члана који су прочитали по три своје песме. Након што су све екипе наступиле жири је донео одлуку да је најбоља екипа која је понудила и најбоље песничке радове на овом првом фестивалу била из Књижевне заједнице из Сремске Митровице у саставу Иван Весић, небојша Драгановић и Мирјана Марковић. Друго место је по оцени жирија освојила екипа Књижевног клуба „Иво Андрић“ из Земуна а трећу награду Књижевни клуб „Кикинда“. Појединачно најбоља учесница такмичења у песништву била је Снежана Томин из Кикинде.