Такмичења у препричавању бајки

Као и претходних година Народна библиотека у Бечеју била је организатор дечијег такмичења у препричавању бајки на српском и на мађарском језику.

Крајем септембра месеца одржано је такмичење на мађарском језику за узраст од првог до седмог разреда. Било је пријављено преко 50 учесника и у категорији од четвртог до петог разреда најбољи су били Ференци Оршоја која је заузела прво место, Шандор Симон је био други а треће место су поделили Рафаи Лара и Нађ Лоранд. У категорији узраста шестог и седмог разреда најбоља је била Кишутцаи Ивет, друга је Била Салма Виола а трећ место су поделили Сабо Арон и Фаркаш Лариса.

Награђени учесници добили су ваучере за куповину у књижари „Папирус“, сви учесници су добили захвалнице и чланске карте за библиотеку.

Неколико дана касније одржано је и такмичење у препричавању бајки на српском језику.
Награде у првој категорији су освојили Ема Петровић прво место, Лана Глишин друго место, треће место су поделили Лука Кежић и Филип Луковац. У другој категорији прво место је освојила Милица Стефанов, друго Марина Кнежевић а треће Јована Анђелковић. У трећој узрасној категорији прво место је освојила Неда Стојановић, друго Николина Мартиновић а трећа Катарина Томић.