Спорт

„КУП Бечеја“: Пехар у рукама чланова „Феникс-плус“

Девети по реду Куп Бечеја за особе са инвалидитетом освојила је екипа домаћина”Феникс-плус”, друго место заузели су Суботичани, а треће је припало такмичарима из Пожаревца. Међу учесницима били су и Новосађани, Кикинђани, Зрењанинци, Куљани, Београђани, Крагујевчани, Зајечарци, Нишлије и Пожаревљани.

„Одазвало се свих 15 екипа које смо позвали. Међутим, због високих температура нису се одазвали у комплетном саставу од по троје-четворо, али ми смо задовољни. Такмичење смо успели да приведемо крају како смо и планирали“, рекао је председник Друштва за афирмацију особа са инвалидитетом „Феникс-плус“, рекао је Стеван Марков.

Учесници су се такмичили у брзој вожњи инвалидских колица, висећој кугли, пикаду и бацању плочица.

Поред пехара за свеукупни пласман, додељени су мањи пехари за екипне пласмане и медаље за појединачне резултате у женској и мушкој конкуренцији свих дисциплина.

„Циљ овог нашег окупљања је превасходно дружење. Најпре смо аплаузом поздравили једне друге, будући да смо се сви окупили као и лане. Реч је о дружењу учесника са територије целе Србије, који сваке године радо долазе у Бечеј. Посебно нам је драго што смо домаћини и што промовишемо наш град и нашу културу“, казао је Марков.

Након церемоније проглашења пласмана најуспешнијих учесника и уручење признања, дружење учесника Купа Бечеја настављено уз заједнички ручак.

Манифестацију је помогла Општина Бечеј.

Вукашин Љубојев